Papagalul Ara - pagina 8 | 4animale.ro

Papagalul Ara

Ingrijire Papagali

Ara ararauna

Descriere:

Au o lungime de 46cm (Ara severa castaneifrons ajungand la dimensiuni de maxim 50cm) si o greutate de 250-300g.

Penajul general este verde. Fruntea este neagra (la Ara severa castaneifrons fiind maroniu inchis). Fata este alba, doar in zona ochilor este dungata cu pene mici negre. Carpienele sunt rosii, iar extremitatile albastre. Penele cozii sunt maro-rosiatice, dar verzi la baza. Cioc negru, picioare gri si iris rosu-maroniu.

Habitat:

Poate fi gasit in padurile tropicale dealungul raurilor. Se hraneste cu nuci, boabe si fructe de palmier.

Stiati ca… ?!

Inainte exista o a 13-a specie de Ara, numita Ara nobilis, care acum si-a format propiul gen (Genul Diopsittaca), avand trei subspecii:

- Diopsittaca nobilis nobilis (estul Venezuelei; ambele Guayane; estul Braziliei, nordul Amazoniei)

- Diopsittaca nobilis cumanensis (Brazilia, sudul Amazoniei, Maranho, Piaui, partea vestica a Pernambucului, Bahia si nordul Goiasului)

- Diopsittaca nobilis longipennis (Brazilia, estul Mato Grossoului, sudul Goiasului, si din Minas Gerais pana la nord de Sao Paulo)

Descriere:

Au o lungime maxima de 30cm (fiind considerati niste mini-papagali de talie mare).

Penajul general este verde. Fruntea verde-albastruie. Ca la majoritatea papagalilor de talie mare, fata nu este acoperita cu pene, intre ochi si mandibula superioara (culoarea pielii fiind alba). Carpienele si partea interioara a aripilor este rosie. Extremitatile aripilor sunt albastre, coada verde, cioc gri inchis spre negru (la Diopsittaca nobilis cumanensis, mandibula superioara este de culoare fildesului), picioare gri inchis si iris portocaliu inchis.

Habitat:

Traiesc la altitudini mici in paduri tropicale cu deschidere la savana si mlastini, hranindu-se cu seminte, boabe, nuci si fructe de palmier.

 

George Nazareanu

Publicat la: 05-03-2008
Distribuie: Tweet