Papagalul Ara - pagina 3 | 4animale.ro

Papagalul Ara

Ingrijire Papagali

Ara ararauna

Pe partea dorsala au penaj albastru; pieptul si corpul este galben aprins; fruntea verde, transformandu-se in albastru pana pe deasupra capului spre gat. Fata si obrajii sunt albi si si fara pene. Gat negru (doar in fata) cu o bordura verzuie la imbinarea cu galbenul pieptului, care se extinde pana in apropierea urechilor, iar partea interioara a aripilor este galben-olive. Cioc negru, picioare gri inchis, iris de culoarea fildesului.

Habitat:

Ara ararauna traiesc in paduri tropicale in apropierea raurilor, cu deschidere la savana, hranindu-se printre altele cu fructe de palmier: Inaja (Maximiliana regia) si Tucuma (Astrocaryum spec.)

Ara ararauna sunt niste papagali usor de tinut in captivitate datorita faptului ca sunt usor de reprodus, crescut, educat si datorita caracterului lor bland si jucaus. In functie de marimea lor, au nevoie de un spatiu de miscare adecvat. Atasamentul cuplurilor este foarte puternic fata de partener, fata de om cat si fata de un alt animal de companie. Dar au nevoie de foarte multa afectiune. In captivitate se pot face incrucisari cu alte specii de Ara, rezultatul acestora in general este denumit “Harlequin” (Arlechin).

3. Ara auricollis (Papagalul cu guler galben) poate fi gasit in estul Boliviei; nordul Paraguay-ului; nordul Argentinei si in vestul si centrul Braziliei;

Descriere:

Lungimea maxima este de 38cm si cantaresc in general 250g.

Penajul general este verde, fruntea neagra, fata si obraji albi fara pene, beregata neagra si un guler galben (foarte pronuntat la masculi). Aripile sunt verzi cu o tenta albastruie spre capatul acestora. Cioc negru, picioare gri si iris portocaliu.

Habitatul lor nativ sunt padurile tropicale cu deschideri la savana. Se hranesc cu fructe de palmieri, smochine, boabe, chiar si muguri (boboci) sau flori de copac.

Sunt nativ sociabili, traind in stoluri de 10-20 exemplare, noaptea adunandu-se numeroase stoluri in copaci comuni, ajungand la un numar impresionant de 500 de exemplare.

Din pricina staturii pot fi considerati niste mini-papagali de talie mare, dar datorita caracterului acestora merita tratati ca niste adevarati papagali de talie mare. In captivitate sunt usor de imblanzit, si este recomandat sa nu tineti o pereche de Ara auricollis impreuna cu alte pasari. Lasati singuri pot deveni foarte galagiosi.

4. Ara chloroptera poate fi gasit in arealul Americii de Sud in urmatoarele zone: nordul Paraguay-ului; estul Boliviei; estul Peru-ului; din estul Columbiei pana in Panama; sudul Venezuelei; Trinidad; Guyana; Surinam si Brazilia (exceptand sudul si estul acesteia).

Publicat la: 05-03-2008
Distribuie: Tweet