Papagalul Ara - pagina 4 | 4animale.ro

Papagalul Ara

Ingrijire Papagali

Ara ararauna

Descriere:

Poate atinge o lungime de 90cm si depaseste 1kg greutate.

Penaj general rosu, obraji albi fara pene, fata dungata cu mici pene rosii. Aripi albastre, partea mediana a acestora fiind verde, iar extremitatile albastre. Penele cozii sunt rosii, spre sfarsitul acestora ajungand sa fie albastre. Mandibula de sus de culoarea fildesului, iar cea de jos este neagra. Picioarele sunt gri, iar irisul are culoarea fildesului.

Habitat:

Traieste in zonele tropicale la altitudini mici, in apropierea junglei (exemple: bazinele Orinoco si Amazon), dar pot fi gasite cateva exemplare si in savana. Se hraneste cu fructe nuci si seminte, cum ar fi Uxi (Endopleura uchi), Jatoba (Hymenaea spec.) si Bertholletia excelsa.

Din pricina coloritului si a culorii ciocului, este deseori confundat cu Ara macao, dar spre deosebire de acesta care are un caracter patimas si este nevoie de o mana ferma pentru a-l stapani, Ara chloroptera este considerat a fi un “gigant” bland, tandru si prietenos.

5. Ara couloni (Papagalul cu cap albastru) poate fi gasit intr-o zona destul de restransa, intre estul Perului, nord-vestul Boliviei si partea extrema vestica a Braziliei.

Descriere:

Lungimea lor variaza intre 40-42cm si cantaresc intre 200-300g.

Penajulul general este verde. Capul este albastru, obrajii verzi-albastrui, iar extremitatile aripilor albastre. Penele cozii deasupra sunt maronii si dedesubt verzi-galbui. Ciocul este in mare parte negru (varful mandibulei superioare avand culoarea fildesului), picioarele gri-rozalii si irisul galbui.

Habitat:

Traieste in padurile tropicale la altitudini cuprinse intre 500-1500m (in apropierea raurilor).

Acesti papagali de talie mare sunt foarte rari si protejati prin lege. In salbaticie e posibil sa nu fie descoperite toate zone de habitat ale acestuia, dar poti fi gasiti in rezervatii naturale, cum ar fi Rezervatia Nationala Tambopata, Parcul National Bahuaja si Parcul National din Peru.

6. Ara glaucogularis (Papagalul cu gat albastru) era cunoscut in trecut sub numele de Ara caninde. Este extrem de rar, traind intr-un areal foarte restrans, si anume in partea centrala a Boliviei.

Descriere:

Poate atinge o lungime maxima de 75cm, cantarind 750g.

Penele de pe frunte, gat, aripi, de pe spate si a cozii sunt albastre-verzui. Obrajii sunt goi, fata dungata cu mici pene albastre-verzui inchis.

Publicat la: 05-03-2008
Distribuie: Tweet