Papagalul Ara - pagina 7 | 4animale.ro

Papagalul Ara

Ingrijire Papagali

Ara ararauna

Descriere:

Are o lungime cuprinsa intre 70-80cm (Ara militaris militaris este cel mai scund avand 70cm, iar Ara militaris mexicana cel mai lung ajungand la 80cm) si o greutate de 750g.

Penajul general este verde-olive. Fruntea este roz, iar fata are o culoare pal rozalie, dungata cu pene mici negre-verzui. Partea inferioara a spatelui este albastra, penele cozii maronii cu varfurile albastre. Ara militaris boliviana are tente maronii pe gat. Ciocul este negru, picioarele gri inchis si irisul galbui pal, uneori alb.

Habitat:

Traieste la altitudini inalte intre 800-2500m, in zonele aride si subtropicale.

Din pricina coloritului, “Militarul” poate fi confundat cu “Bufonul” (Ara ambigua) care traieste la altitudini mici in padurile tropicale pana la o inaltime de 600m.

11. Ara rubrogenys (Ara cu frunte rosie) poate fi gasit in Bolivia, sud-estul Cochabambei, dar a fost zarit si in sud-vestul Santei Cruz.

Descriere:

Masoara 60cm, si are o greutate de 500-550g.

Penajul general este verde-olive. Fruntea este rosie, partea de sus a capului rosu-portocaliu. Regiunea urechilor este rosie, iar intre baza ciocului si ochi, fata este neacoperita cu pene in mare parte, fiind dungata cu cu pene negre. Cotul si carpienele sunt rosu-portocalii, iar extremitatile aripilor sunt albastre pe exterior si olive pe interior. Penele cozii sunt olive cu varfurile albastre. Ciocul este gri inchis spre negru. Picioare maronii inchise, spre negru, iar irisul este portocaliu.

Din pricina exportului masiv si a arealului restrans, in 1983 au fost raportate sub 3000 de exemplare. Acum Ara rubrogenys sunt pe cale de disparitie, aflandu-se pe lista rosie din 1994.

12. Ara severa are doua subspecii:

- Ara severa severa (din nordul Venezuelei spre est, in unele regiuni nord-vestice din Mato Grosso, in regiunile nordice din Goias si nord-vestul Bahiei)

- Ara severa castaneifrons (estul statului Panama, Columbia dealungul raului Atrato si coastei Caraibiene pana in estul muntilor Andes, estul Perului, nordul Boliviei, vestul Venezuelei, in unele regiuni nord-vestice din Mato Grosso si in Brazilia).

Publicat la: 05-03-2008
Distribuie: Tweet