Cum sa trecem peste pierderea unui companion inaripat | 4animale.ro

Cum sa trecem peste pierderea unui companion inaripat

Ingrijire Papagali

Papagal nimfa

Trebuie sa recunoastem faptul ca un animal de companie este cu mult mai mult decat doar un companion. Daca marea majoritate a oamenilor intelege drama generata de moartea unui animal de companie de dimensiuni mai mari, cum ar fi un caine sau o pisca, totusi foarte putine persoane isi pot da seama ca si pierderea unui companion inaripat este la fel de dureroasa. Acest lucru se intampla de obicei deoarece pasarile sunt de multe ori percepute ca animale de companie usor de inlocuit, “ieftine” si neinsemnate.

Daca nu aveti in jurul dumnevoastra persoane care sa va impartaseasca dragostea pentru pasari, ar putea fi destul de greu si ar putea sa dureze destul de mult pana cand familia sau cei apropiati sa poata intelege cu adevarat cat de mult a insemnat pentru dumneavoastra o pasare pe care ati pierdut-o. In acest caz, primul lucru la care trebuie sa va ganditi este acela ca nu sunteti singur, ca si alti oameni trec acum, au trecut sau vor trece printr-o intamplare similara, cu acelasi fel de trairi si sentimente. Astfel, va va fi mai usor sa treceti peste aceasta perioada daca veti cauta compania unor oameni care va inteleg durerea, cu care puteti discuta, fata in fata sau virtual, despre perioada prin care treceti.

Majoritatea celor care nu au avut niciodata un companion inaripat, nu pot intelege cat de mult poate fi iubita o pasare de catre stapanul ei. Cei dintre noi care am avut placerea sa fim parte din comunitatea iubitorilor si detinatorilor de pasari, stim ca aceste creaturi reusesc foarte usor sa ne topeasca inimile si sa se faca foarte iubite. Noi stim ca odata ce am castigat increderea unei pasari, putem spune ca am castigat o fiinta care ne va iubi si va depinde de noi pentru tot restul vietii ei. A ingriji o pasare nu inseamna doar a ingriji un animal de companie, ci inseamna a avea grija de un animal care depinde in totalitate de noi pentru a supravietui si a fi iubit. Acest aspect joaca un rol foarte important in durerea care urmeaza dupa moartea unei pasari de companie. Tocmai de aceea multi stapani de pasari vor cauta compania unor oameni care sa le inteleaga "doliul" dupa moartea unei companion inaripat.

Un alt lucru important este sa va amintiti de prietenul pierdut. Poate fi dureros la inceput, dar este mai sanatos asa decat sa va reprimati amintirile. Amintiti-va lucrurile bune si frumoase, amintiti-va cat de extraordinar si deosebit era prietenul vostru, cat de nororcos ati fost sa aveti si sa ingrijiti o asemenea pasare! Probabil ca multi oameni va vor spune sa luati lucrurile mai usor, sa treceti mai departe, sa nu mai dramatizati si sa uitati cat mai repede. Dar asta nu cumva ar insemna sa va pierdeti prietenul inca o data? Un companion inaripat care v-a daruit iubire neconditionata, care a avut incredere in dumneavoastra nu este usor de inlocuit si amintirea lui nu este usor de dat la o parte.

Nu toti oamenii gestioneaza durerea unei pierderi in acelasi mod. Unii simt ca nu vor mai putea avea niciodata un alt companion inaripat, pe cand altii simt o nevoie urgenta sa adopte o alta pasare pentru a-si alina durerea. Probabil ca atitudinea cea mai buna este una echilibrata: nici sa alergati sa luati o noua pasare, dar nici sa excludeti din start posibilitatea de a mai avea una in viitor. Poate ca e bine sa va luati o perioada de linistire dupa moartea unei pasari, o perioada pe care sa v-o dedicati dumneavoastra. Nicio noua pasare n-o va inlocui pe cea pierduta, dar asta nu insemna ca nu veti mai putea avea nicio alta pasare pe care sa o iubiti. Toate se vor intampla insa la timpul lor. Fara sa ne grabim, va veni o vreme in care vom fi din nou pregatiti sa primim in viata, in casa si in inima noastra o alta pasare careia sa-i daruim dragostea si grija noastra la fel de mult ca pasarii pierdute si de la care sa primim din nou iubire neconditionata.

Publicat la: 14-06-2021
Distribuie: Tweet