Cele mai potrivite 3 specii de pasari pentru incepatori | 4animale.ro

Cele mai potrivite 3 specii de pasari pentru incepatori

Ingrijire Papagali

Cinteza

Pasarile sunt animale de companie deosebite, indiferent ca vorbim despre papagali sau despre canari si cinteze. Daca v-ati hotarat sa va luati angajamentul cresterii unei pasari, este foarte bine sa NU va hazardati si sa NU incepeti in forta, direct cu pasari scumpe si dificil de intretinut.

Mai intai, cautati sa cititi cat mai mult despre tipul de pasare pe care v-o doriti, despre ceea ce implica achizitionarea si cresterea unei pasari de companie, despre nevoile nutritionale ale pasarilor, despre coliviile potrivite.  Achizitionati cea mai mare colivie pe care v-o puteti permite! Nici dumneavoastra nu v-ar placea sa stati inchisi toata ziua intr-un dulap, deci nici pasarea nu-si doreste asa ceva!

Dupa ce studiati indeaproape aspectele mentionate mai sus, iata cu ce pasari va recomandam sa incepeti:

1. Zebrele australiene

Cintezele australiene zebrate sunt pasari extraordinare, usor si ieftin de intretinut si este necesar sa fie tinute in perechi. Zebrutele nu au nevoie de interactiuni umane si nici nu trebuie sa fie lasate sa zboare in afara coliviei. Astfel, ele sunt pasari foarte potrivite pentru incepatori sau pentru copii.

2. Canarul

Asemenea cintezelor australiene zebrate, canarul este o pasare ieftina, chiar daca masculii sunt mai scumpi pentru ca ei canta. De asemenea, nici canarul nu are nevoie de interactiuni umane si este usor de intretinut. Astfel, canarul este si el potrivit pentru copii si incepatori.

3. Perusul

Spre deosebire de majoritatea papagalilor, perusul, al doilea cel mai mic dintre papagali, este usor de intretinut si mult mai jucaus decat canarul sau zebrele australiene. Perusul este capabil si sa imite vocea umana, dar, chiar daca o va face, volumul nu va fi unul strident sau deranjant. Daca doriti sa aveti mai multa interactiune cu perusul, nu-i cumparati si pereche, intrucat intotdeauna va prefera sa acorde mai multa atentie perechii decat dumneavoastra, asa cum este, de altfel, si normal.

Orice pasare veti alege, nu uitati faptul ca ea nu este o jucarie, ci o fiinta care are nevoie de ingrijire atenta si afectiune. Daca am scris mai sus ca cele 3 tipuri de pasari prezentate sunt usor de intretinut, aceasta nu inseamna ca pot fi neglijate! Fiti responsabili si dovediti-va stapani buni pentru animalele dumneavoastra!

Publicat la: 08-10-2019
Distribuie: Tweet