Cum alegem colivia papagalului si a pasarilor in general? Reguli de urmat. | 4animale.ro

Cum alegem colivia papagalului si a pasarilor in general? Reguli de urmat.

Ingrijire Papagali

Zuzu

Una dintre responsabilitatile cele mai importante pe care le are un stapan de papagal sau aorice alta pasare este constituita din alegerea unei colivii cat mai potrivite pentru acest companion zburator. Colivia este, pentru pasare, la fel de importanta cum este pentru noi, oamenii, casa in care locuim. Pentru o viata buna avem nevoie sa locuim intr-o casa care sa fie mai mare decat o debara, sa aiba mobila si alte utilitati indispensabile, sa fie curata si sa poata fi curatata cu usurinta. Tot asa si papagalul nostru trebuie sa aiba o casa primitoare si adecvata nevoilor lui. Oferta de colivii de pe piata este relativ numeroasa si putem fi putin bulversati cand este nevoie sa facem alegerea cea mai potrivita. Iata deci cateva linii directoare care, odata urmate, ne vor face sarcina mai usoara:
1. Locul unde va fi asezata colivia
Este necesar sa decideti intai unde veti aseza colivia in interiorul casei dumneavoastra, pentru a va putea orienta asupra coliviei care sa se potriveasca amplasamentului respectiv. Colivia papagalului/pasarii nu trebuie asezata aproape de ferestre si alte surse de curent, dar totusi nu trebuie pozitionata intr-un loc izolat, complet separat de activitatea umana din casa.

<a href="http://www.4animale.ro/animalbum/kiki/2158">Kiki</a> Imagine furnizata cu amabilitate de <a href="http://www.4animale.ro/profil/ioana99" title="utilizator: ioana99">ioana99</a></em>

2. Dimensiunea coliviei
Pentru a stabili dimensiunea potrivita trebuie sa aveti in vedere specia si dimensiunile papagalului sau pasarii pe care o detineti, marimea coliviei este direct proportionala cu marimea exemplarului. Ceea ce este potrivit pentru o cinteza sau un canar nu va fi acceptabil pentru o pasare de dimensiuni mai mari. Cu cat este mai mare pasarea cu atat veti avea nevoie de o colivie mai mare. In general, va trebui sa alegeti cea mai mare colivie pe care o puteti cumpara. Gazduirea unui papagal sau a unei pasari intr-o colivie prea mica pentru nevoile sale va putea cauza probleme comportamentale companionului dumneavoastra: tipat excesiv, agresivitate, auto-smulgerea penelor si altele. Pentru a se simti confortabil, o pasare trebuie sa aiba o colivie care sa-i permita sa-si intinda aripile fara a se lovi de gratii si sa-si schimbe cu usurinta pozitia in interiorul ei. Nu uitati de faptul ca accesoriile si jucariile din colivie limiteaza si ele spatiul. Regula general valabila este sa cumparati o colivie cat mai mare pentru a oferi pasarilor dumneavoastra o viata cat mai placuta si sanatoasa.

Publicat la: 24-08-2012
Distribuie: Tweet