Cum alegem colivia papagalului si a pasarilor in general? Reguli de urmat. - pagina 2 | 4animale.ro

Cum alegem colivia papagalului si a pasarilor in general? Reguli de urmat.

Ingrijire Papagali

Zuzu

3. Distanta dintre barele coliviei
Atunci cand alegeti colivia potrivita, va trebui sa aveti in vedere si distanta dintre bare, care, in cazul pasarilor si papagalilor de mici dimensiuni (perusi, Agapornis, canari etc.), nu trebuie sa fie mai mare de 1,5-2cm, pentru a preveni blocarea capului pasarii intre ele. Stapanii de papagali de dimensiuni mai mari este ideal sa achizitioneze colivii cu bare orizontale pentru a permite companionilor lor sa exerseze cataratul.
4. Forma coliviei
Unii veterinari sustin ca, coliviile rotunde nu sunt confortabile pentru pasari, din punct de vedere psihic, intrucat le accentueaza sentimentul de nesiguranta. O colivie dreptunghiulara va oferi pasarii posibilitatea de a se retrage in colturi, unde sa se simta ocrotita. De asemenea, o pasare ar putea sa isi prinda gherutele in varful unei colivii rotunde, acolo unde se intalnesc barele. Deci, evitati coliviile rotunde!

<a href="http://www.4animale.ro/animalbum/fifi-%28este-data%29/2968">Fifi</a> Imagine furnizata cu amabilitate de <a href="http://www.4animale.ro/profil/cretzolina" title="utilizator: cretzolina">cretzolina</a></em>

5. Calitatea coliviei
Colivia ideala trebuie sa fie confectionata din otel inoxidabil (inoxul este non-toxic si usor de curatat) si sa nu aiba parti ascutite in care pasarea sa se poata rani. Asigurati-va ca usita coliviei are o incuietoare de siguranta pentru ca papagalii sunt foarte abili si inteligenti si pot deschide usor o incuietoare simpla. Pentru papagali, este indicat sa achizitionati o colivie care sa aiba acoperisul amenajat in asa fel incat, in timpul petrecut in afara coliviei, pasarea sa poata sta confortabil chiar pe acoperisul acesteia. Colivia ideala are fundul detasabil, pentru a permite curatarea ei cu usurinta.
Retineti ca orice papagal trebuie sa petreaca mult timp (minim 2 ore pe zi) in afara coliviei pentru a-si mentine sanatatea. Daca lasati papagalul dumneavoastra in colivie majoritatea timpului va trebui sa cumparati o colivie cat mai mare, pentru a-i permite sa zboare si sa-si mentina astfel forma fizica.

Publicat la: 24-08-2012
Distribuie: Tweet