Papagalul Ara - pagina 6 | 4animale.ro

Papagalul Ara

Ingrijire Papagali

Ara ararauna

Fruntea este albastra, capul albastrui, transformandu-se in verde pana in apropierea gatului. Pieptul este verde-albastrui, penele avand margini verzi-galbui, iar adbomenul este maroniu. Extremitatile aripilor sunt albastre, iar tibiile prezinta o bordura ingusta rosiatica. Ciocul este negru, picioarele gri inchis si irisul este maroniu.

Habitat:

Traiesc la altitudini mici in padurile tropicale, hranindu-se in general cu fructe de palmier Buriti (de exemplu Mauritia flexuosa).

9. Ara maracana traieste in nord-estul Agentinei, estul Paraguayului, estul si cateva parti centrale ale Braziliei.

Descriere:

Atinge o lungime de 43cm, cantarind 300g.

Penajul general este verde. Fruntea rosie, iar restul capului si gatul sunt verzi-albastrui. Fata si obrajii sunt albi, neacoperiti cu pene. Abdomenul prezinta o portiune rosiatica in forma de V, partea inferioara a spatelui este rosie si extremitatile aripilor albastre. Penele cozii la baza sunt maronii, spre varf schimbandu-se in albastru. Ciocul este negru, picioarele roz si irisul portocaliu-maro.

Habitatul lor natural consta in zone aride de savana, in apropierea raurilor, hranindu-se cu seminte, fructe si nuci.

In salbaticie sunt foarte prezenti in aria lor de raspandire si mai putin galagiosi decat alti papagali de talie mare. Ei convietuiesc de obicei in stoluri mici de cateva perechi. In schimb noaptea se aduna numeroare familii in copaci comuni, formand stoluri impresionante.

Sunt niste papagali extrem de activi zburand peste vaste regiuni (in special dimineata) poposind in general in copaci inzolati, pentru a le asigura vizibilitatea in caz de pericol. Prefera sa zboare dealungul copacilor decat in zone larg deschise, avand un zbor foarte acrobatic.

10. Ara militaris (Marele papagal “militar”) prezinta 3 subspecii:

- Ara militaris militaris (Peru, Columbia, nord-vestul Venezuelei si din nord-estul Ecuadorului pana in Guajira)

- Ara militaris boliviana (din Muntii Andes, care se afla in sud-estul Boliviei, pana in aproierea orasului Salta din Argentina)

- Ara militaris mexicana (partea centrala a Mexicului, sud-estul Sonorei, sud-vestul Chihuahei, Tehuantepec, sudul Nuevo Leonului si sudul Tamaulipasului)

Publicat la: 05-03-2008
Distribuie: Tweet