Papagalul Ara - pagina 2 | 4animale.ro

Papagalul Ara

Ingrijire Papagali

Ara ararauna

7. Ara macao

8. Ara manilata

9. Ara maracana

10. Ara militaris

11. Ara rubrogenys

12. Ara severa

1. Ara ambigua (marele papagal verde) zis si “Bufonul”, prezinta doua subspecii:

- Ara ambigua ambigua (Marele papagal militar, Bufonul Ara)

- Ara ambigua guayaquilensis (Marele papagal verde, Papagalul ecuadorian de talie mare)

Areal:

Ara ambigua poate fi gasit in America Centrala in Nicaragua, Costa Rica, Panama, Columbia si Ecuador (subspecia Ara ambigua ambigua poate fi gasit din America Centrala pana in nordul Columbiei, iar Ara ambigua guayaquilensis puteau fi gasiti numai in apropierea orasului Guayaquil, Ecuador, dar au fost zariti si in sud-vestul Columbiei).

Descriere:

Poate atinge o lungime de 85-90cm si cantareste aproximativ 900g.

Penajul general este verde-olive, pe frunte rosu, in zona fetei si a obrajilor ori nu are pene ori este dungat cu pene mici maronii. Penele aripilor sunt albastre, cu exceptia celor mediane care sunt verzi. La Ara ambigua ambigua coada este maroniu-albastruie pe cand la Ara ambigua guayaquilensis este verde. Cioc negru, picioare gri inchis, iar irisul galbui spre gri.

Habitat:

Marele papagal verde traieste in padurile tropicale pana la o inaltime de 600m, traind in stoluri mice de 5-6 exemplare si obisnuiesc sa ramana intr-o singura zona pana ce consuma toata hrana disponibila (ex: seminte, nuci, fructe si colectate din varful copacilor).

2. Ara ararauna (Ara albastru-auriu) poate fi gasit in arealul Americii de Sud in urmatoarele zone: nordul Paraguay-ului; estul Boliviei; estul Peru-ului; din nord-estul Columbiei pana in Panama; sudul Venezuelei; Trinidad; Guyana; Surinam si Brazilia (exceptand sudul si estul acesteia).

Descriere:

Poate atinge o lungime intre 75-87cm si cantareste intre 1000-1400g.

Publicat la: 05-03-2008
Distribuie: Tweet