Papagalul Ara - pagina 5 | 4animale.ro

Papagalul Ara

Ingrijire Papagali

Ara ararauna

Corpul este galben, separand albastrul gatului pe laterale, ajungand pana in apropierea urechilor la unele exemplare. Partea interioara a aripilor este galbena si cea a cozii portocalie. Cioc negru, picioare gri si iris gri deschis.

Habitat:

Traiesc la altitudini mici, din zone mlastinoase pana la savana.

Din pricina coloritului poate fi confundat cu Ara ararauna; pana la inceputul anilor ’70 fiind considerati o subspecie a acestuia.

7. Ara macao (Ara stacojiu) traieste in America de Sud in jumatatea nordica a Braziliei, nordul Boliviei, estul Perului, estul Ecuadorului, nordul si estul Columbiei, sudul Venezuelei, Guyana, Surinam, Guyana Franceza, iar in America Centrala din Panama pana in partile sud-estice ale Mexicului exceptand Yuccatanul.

Descriere:

Poate atinge dimensiuni de 85cm si cantari intre 900-1100g.

Penajul general este rosu aprins. Fata si obrajii nu prezinta pene. Baza aripilor este galbena, partea mediana verde, iar extremitatile albastre. Penele mari ale cozii sunt rosii, iar cele mici albastre. Mandibula superioara are culoarea fildesului cu varful negru, iar mandibula inferioara neagra. Picioarele sunt gri-maronii si irisul galbui.

Habitat:

Traieste in zonele joase a padurilor tropicale pana la o altitudine maxima de 900m. Se hraneste cu fructe de palmier, smochine, boabe si nuci, iar in timpul perioadei de imperechere inclusiv cu insecte si larvele acestora.

Datorita coloritului poate fi confundat cu Ara chloroptera, dar speciile sunt usor de deosebit deoarece Ara macao nu are dungi pe fata. Sunt niste pasari usor de imblanzit si este recomandat sa fie tinuti la temperaturi ridicate si climat umed.

8. Ara manilata (Ara cu burta rosie) poate fi gasit in nordul si centrul Braziliei, nord-estul Perului, estul Columbiei, estul Venezuelei, Guyana, Surinam si Guyana Franceza.

Descriere:

Are o lungime de 48cm si cantareste intre 270-400g.

Penajul general este verde. Fata este galbuie si neacoperita cu pene.

Publicat la: 05-03-2008
Distribuie: Tweet