De ce pisicile aduc “cadouri” stapanilor lor? | 4animale.ro

De ce pisicile aduc “cadouri” stapanilor lor?

Ingrijire Pisici

Vanatoare

Pisicile au un remarcabil instinct de vanatoare, care le ajuta sa supravietuiasca in conditii din cele mai grele. Acest instinct poate fi “exploatat” de stapanii pisicilor care au si acces afara din casa, intrucat se poate constitui intr-o forma de combatere a daunatorilor. Daca oamenii care au pisici carora le asigura acces afara, nu prea se pot plange de prezenta soarecilor, de exemplu, mai putin placut este pentru ei atunci cand pisica le aduce in casa sau in curte vreun “cadou”, adica vreun animal vanat si omorat de ele, fie ca e vorba de vreun soarece, soparla sau altele.

Chiar daca pisicile din casele noastre nu au nevoie sa vaneze pentru a-si castiga hrana, ele nu isi pot infrana instinctul si vor vana doar din placere. Unele pisici vor aduce acasa prazile, vii sau moarte, pentru a se “lauda” in fata stapanilor.

Totusi, pisicile sunt animale sociale si vor vrea, uneori, sa imparta “premiul” cu familia lor. Acest lucru este valabil mai ales in cazul femelelor, care oricum, din instinct, vor sa-si invete puii sa vaneze si sa consume prada. Asadar, faptul ca pisicile va vor aduce “cadouri”, inseamna ca va considera membri ai familiei lor, demni de a imparti cu ele prada castigata. Instinctul le va ghida in a face asta, pentru ca sa poata transmite mai departe tehnica vanatorii, pentru supravietuirea speciei.

Pisicile care, in casele noastre, nu au posibilitatea de a vana, trebuie ajutate sa isi exercite cumva instinctele de vanatoare, instincte care, nesatisfacute, pot da nastere la comportamente indezirabile. Asadar, cautati sa oferiti pisicii jucarii sub forma de soareci sau pasarele, pe care sa le poata “vana” si “omori” pentru a-si satisface instinctele, a indeparta plictiseala si pentru a face miscare fizica.

Publicat la: 30-09-2021
Distribuie: Tweet