Ce trebuie sa pregatim inainte de a aduce o pisica acasa? | 4animale.ro

Ce trebuie sa pregatim inainte de a aduce o pisica acasa?

Ingrijire Pisici

Flori

Atunci cand v-ati hotarat sa aduceti in casa dumneavoastra o pisica, este necesar sa stiti ce anume sa pregatiti si ce cumparaturi sa faceti pentru a-i putea satisface asa cum trebuie nevoile, dar si pentru a-i face mai usor procesul de acomodare in noua casa. Asadar, iata o lista de cumparaturi pe care trebuie sa o bifati:

1. Mancare si diverse gustari
Alegeti mancare special destinata pisicii dumneavoastra, in functie de rasa, varsta si eventualele probleme de sanatate. Este indicat sa alegeti o hrana de calitate, iar gustarile sa fie, de asemenea, nutritive si sanatoase. Va puteti sfatui cu veterinarul in privinta tipului de mancare pe care sa-l alegeti. Nu cumparati de la inceput foarte multa hrana ci asteptati intai sa vedeti in ce masura pisica o tolereaza si se obisnuieste cu ea.

2. Castroane pentru hrana si apa
Castronul pentru apa trebuie sa fie pozitionat langa cel cu hrana, iar apa si hrana trebuie sa fie mereu proaspete.

3. Litiera si nisip absorbant
Foarte importanta este si litiera si nisipul absorbant pe care pisica le va folosi pentru a-si face nevoile. Unele pisici nu agreaza litierele acoperite, asadar oferiti-le litiere clasice. Nu este neaparata nevoie sa achizitionati o litiera speciala, puteti folosi un lighean de plastic sau orice alt tip de recipient care vi se pare potrivit. Alegeti totusi un recipient cu marginile destul de inalte, in asa fel incat pisica sa nu arunce tot nisipul afara. Nu cumparati nisip parfumat, majoritatea pisicilor nu-l tolereaza si le poate crea chiar probleme de sanatate. Cumparati si o lopatica speciala pentru indepartarea resturilor din litiera.

4. Cusca, cutie, cos sau pat
Pisicile adora sa aibe un locsor numai al lor unde sa se cuibareasca pentru un pui de somn. Cautati sa le oferiti o paturica a lor, o cutie sau un fel de culcus. De asemenea, pentru drumurile la veterinar, o cusca de transport este o achizitie inteleapta.

5. Jucarii
Pisicile sunt jucause si le puteti oferi o gama intreaga de jucarii pe care le puteti gasi in orice magazin de specialitate. Mai mult, le puteti chiar confectiona acasa tot felul de jucarii din cele mai banale materiale.

6. Perie, pieptan
Pisicile, mai ales cele cu blana lunga, necesita periaje pentru mentinerea sanatatii si aspectului blanii. Alegeti ustensilele de ingrijit blana in functie de tipul de blana al pisicii.

7. Sisal
Pentru ca au nevoie sa-si toceasca ghearele, pisicile pot cauza stricaciuni zgariind obiecte din locuinta dumneavoastra. Pentru a evita acest lucru achizitionati sisal din magazinele de specialitate. Puteti folosi in acelasi scop si o bucata de mocheta veche.

Publicat la: 06-02-2012
Distribuie: Tweet