9 animale de companie exotice, potrivite intr-un apartament | 4animale.ro

9 animale de companie exotice, potrivite intr-un apartament

Iepure

Multe animale de companie exotice au dimensiuni mici, sunt linistite si nu au nevoie sa petreaca timp sau sa desfasoare activitati fizice in afara casei. Cateva dintre ele sunt la fel de dragalase, iubitoare si amuzante ca pisicile sau cainii. Cele mai potrivite animale de companie pentru cazul in care locuinta noastra este un apartament sau un spatiu destul de restrans, sunt animalele care nu deranjeaza vecinii si care nu ne produc stricaciuni in locuinta. In acest articol puteti gasi 10 astfel de exemple.

1. Iepuri
Sunt foarte multe rase de iepuri care pot fi tinute ca animale de companie. Iepurii sunt animale afectuoase, curate, linistite, care pot fi si educate sa isi faca nevoile intr-un singur loc. Multi oameni aleg sa lase iepurele sa umble liber prin casa, ceea ce implineste animalului si nevoia de exercitiu fizic. Totusi, exista un lucru pe care trebuie sa il analizam cu atentie inainte de a ne hotari sa aducem un iepuras in casa noastra: faptul ca acesta va cauta sa roada si sa sape, acesta este comportamentul lui natural, instinctiv. Asadar, va fi nevoie sa va asigurati ca iepurele nu poate roade nimic in camera in care il lasati liber (covoare, cabluri electrice etc.).

Dihor

 

2. Dihori
Dihorii sunt animale foarte jucause, ei se joaca atat intre ei cat si cu omul. Tocmai de accea asigurati-va ca le oferiti o cusca de dimensiuni cat mai mari. Dihorii sunt animale nocturne, ceea ce inseamna ca dorm aproape pe toata durata zilei. Sunt animale tacute, dar le place sa se ascunda si sa faca si tot felul de pozne si nazdravanii. Astfel, asigurati-va ca spatiile din case sunt sigure pentru dihori si pentru felul lor de a se “distra”: de exemplu, intr-o zi l-ati putea gasi ascuns chiar in cuptor sau in masina de spalat.

Sobolan

 

3. Sobolani
Sobolanii sunt animale tacute, prietenoase si inteligente. Dimensiunile lor mici si relativa usurinta cu care sunt ingrijiti ii fac animale de companie perfecte pentru casele mici. Sunt usor de imblanzit si le place sa interactioneze cu stapanul. Cusca lor nu are nevoie de foarte multe pregatiri si ei vor dormi aproape tot timpul daca stapanul lipseste de acasa. 

Soarece

 

4. Soareci
Soarecii sunt animale relativ usor de ingrijit, care nu au nevoie de spatiu si/sau cusca de dimensiuni mari. Sunt animale tacute, curate, inteligente, jucause si distractiv de privit. Desi speriosi din fire, soarecii pot fi totusi imblanziti daca sunt frecvent hraniti din mana.

Hamster

 

5. Hamsteri
Hamsterii sunt animale usor de ingrijit, care nu au nevoie de spatiu si/sau cusca de dimensiuni mari sau cu cine stie ce amenajari complicate. Sunt animale tacute, curate, care nu naparlesc, fiind potrivite astfel si pentru persoanele alergice. Hamsterii sunt usor de imblanzit daca sunt frecvent atinsi si manipulati.

Porcusor de Guineea

 

6. Porcusori de Guineea
Porcusorii de Guineea sunt animale dornice de socializare, usor de imblanzit si manipulat. Ei scot un sunet specific, dar care nu este suficient de intens incat sa deranjeze vecinii daca locuiti la bloc. Cusca lor nu trebuie sa fie foarte mare, iar porcusorii de Guineea nu sunt buni cataratori,deci nu veti avea probleme cu acest aspect. Porcusorii apreciaza timpul petrecut in afara custii, unde se pot juca si/sau socializa. Pentru a fi in siguranta, asigurati-va ca porcusorii nu au acces la cabluri sau la diferite piese de lemn pe care le pot roade.

Dragon barbos

 

7. Reptile
Reptile precum soparlele sau serpii mici pot fi animale de companie potrivite pentru case mici. Sunt animale relativ usor de ingrijit, care nu necesita spatii mari, sunt tacute si, desi nu sunt sociabile, sunt interesant de privit. Reptilele potrivite pentru incepatori sunt: soparlele Gecko leopard, Gecko de casa, dragonul barbos, iar dintre serpi: sarpele de porumb, sarpele de lapte, sarpele regal sau pitonul bila.

Brachypelma albopilosum

 

8. Tarantule
Daca va plac paianjenii, tarantulele vi se vor parea fascinante. Sunt tacute, nu au nevoie de spatii mari, sunt usor de ingrijit, nu sunt afectate in niciun fel de lipsa stapanului de acasa pentru nu au nevoie de afectiune si cel mai bine este sa nu fie manipulate. Cea mai recomandata specie pentru incepatori este: Brachypelma albopilosum.

Chinchilla

 

9. Chinchilla
Chinchillele sunt rozatoare jucause, curate si care miros discret. Sunt animale nocturne si, pentru ca dorm aproape toata ziua, nu vor simti lipsa stapanului. Daca sunt manipulate cu delicatete de la varste fragede, se vor lega afectuos de stapan.

Publicat la: 17-07-2021
Distribuie: Tweet