Cum sa ne imblanzim chinchilla | 4animale.ro

Cum sa ne imblanzim chinchilla

Ingrijire Chinchilla

Chinchilla

Chiar daca chinchilla nu poate fi dresata sa faca tot felul de giumbuslucuri, o puteti imblanzi in asa fel incat sa devina un companion afectuos si dragalas. Exista si posibilitatea ca unele chinchille sa nu agreeze, pur si simplu, sa fie atinse niciodata. Acest lucru nu inseamna insa ca ele nu pot fi animale de companie iubite si placute. De asemenea, unele chinchille se vor imblanzi mai repede, altele mai greu, lucru valabil de altfel si in cazul oricarui alt animal. Totusi, pentru a va imblanzi chinchilla veti avea nevoie de multa rabdare, blandete, timp si dedicatie, iar chinchilla nu trebuie pedepsita sub nici o forma! Fiecare chinchilla are propria sa personalitate, la fel ca oamenii si, pentru a avea cat mai mult succes in dresarea ei, este ideal sa tineti cont de acest aspect.
Daca achizitionati chinchilla de la un crescator este mult mai probabil ca animalul sa fi fost deja obisnuit cu manipularile si, deci, sa fie mai usor de imblanzit. Insa, cu rabdare si afectiune veti reusi sa va apropiati de orice chinchilla, indiferent ca este vorba de un pui sau un adult care nu a fost obisnuit cu frecvente contacte cu oamenii.
Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati atunci cand doriti sa va imblanziti chinchilla:
1. Dupa achizitionare acordati Chinchillei dumneavoastra cateva zile – o saptamana sa se acomodeze cu noua "casa". Apoi, cateva zile petreceti mai mult timp pe langa cusca sa, vorbindu-i incet astfel incat sa se obisnuiasca cu vocea dumneavoastra. Nu incercati sa o atingeti si nu faceti miscari bruste in apropierea chinchillei intrucat se va speria. De asemenea, asezati cusca chinchillei intr-o camera linistita, lipsita de zgomote. In tot acest timp nu scoateti chinchilla din cusca.
2. Dupa ce animalul s-a obisnuit cu noul mediu si cu prezenta dumneavoastra, incercati sa-i oferiti o mica tratatie printre barele custii. Puteti folosi o stafida taiata in bucati, niste fan, seminte de ovaz sau floarea soarelui.

Publicat la: 28-10-2008
Distribuie: Tweet

Citeste si: