Cum sa ne imblanzim chinchilla - pagina 3 | 4animale.ro

Cum sa ne imblanzim chinchilla

Ingrijire Chinchilla

Chinchilla

Aveti grija sa nu raniti sau scapati animalul! Daca acest pas nu va reuseste intoarceti-va la pasul anterior si repetati-l pana obtineti un succes complet.
6. Este bine sa eliberati chinchilla prin casa numai dupa ce ati reusit sa o obisnuiti cu manipularile. Altfel, procedurile de prindere si inapoiere in cusca vor fi traumatizante pentru animal.
7. Unele chinchille vor aprecia sa fie mangaiate in spatele urechilor, pe barbie sau pe burtica (imediat inapoia labutelor din fata). Folositi miscari lente si blande, chinchillele sunt animale delicate! Totusi, nu fortati animalul sa stea la mangaiat pentru ca nu veti reusi decat sa-l speriati.
8. Socializati frecvent si constant cu chinchilla dumneavoastra pentru a o mentine blanda si afectuoasa.
9. Incercati sa-i creati un program regulat de interactiune cu dumneavoastra si respectati-l.
Iata si cateva aspecte de baza de care trebuie sa tineti cont pentru a va transforma chinchilla intr-un companion de exceptie:
1. NU o pedepsiti, NU tipati la ea si NU o loviti niciodata! Ii puteti face rau si cu violenta nu veti rezolva absolut nimic!
2. Nu faceti miscari bruste sau zgomote puternice in apropierea ei!
3. Vorbiti-i intotdeauna incet si pe un ton calm. Incercati sa imitati vocalizarile ei pentru a comunica mai bine.
4. Evitati sa stati in picioare pe langa ea sau sa va aplecati deasupra custii,
chinchilla va va percepe ca pe un pradator si se va speria. Este intotdeauna mult mai bine sa va asezati alaturi de ea pe podea.
5. Lasati-o pe ea sa preia initiativa. Nu o fortati sa stea in bratele dumneavoastra si NU o alergati prin casa su prin cusca. Pentru a o determina sa intre inapoi in cusca este bine sa folositi diverse siretlicuri (ademeniti-o cu o tratatie sau cu o baie de nisip etc.)
Succes in imblanzirea chinchillei dumneavoastra!

Publicat la: 28-10-2008
Distribuie: Tweet

Citeste si: