Cum dresam porcusorul de Guineea? | 4animale.ro

Cum dresam porcusorul de Guineea?

Ingrijire Porcusori de Guineea

Porcusor de Guineea. Danyella.

Este adevarat, chiar daca pare imposibil! Si porcusorii de Guineea pot fi dresati! Desi multi oameni au impresia ca porcusorii de Guineea nu sunt deloc isteti, stapanii de porcusori ne pot contrazice oricand, uimindu-ne cu povestile lor, care demonstreaza ca aceste animalute nu sunt doar dragalase ci si inteligente.
Totusi, pentru dresarea unui porcusor de Guineea veti avea nevoie de mai multa rabdare si eforturi decat in cazul celorlalte rozatoare. Exista si posibilitatea ca unii porcusori sa nu poata fi, pur si simplu, dresati niciodata. De asemenea, unii porcusori vor invata mai repede, altii mai greu, lucru valabil de altfel si in cazul oricarui alt animal.
Porcusorii de Guineea pot fi dresati sa faca diverse lucruri:
- sa foloseasca litiera pentru a urina
- sa stea in doua labute
- sa raspunda atunci cand este chemat
- sa se invarta in cerc
- sa ”faca pe mortul”
- sa umble in lesa etc.
Iata cateva idei de tinut minte atunci cand doriti sa va dresati porcusorul:
1. Foamea este un profesor bun
Intotdeauna un porcusor infometat va fi un porcusor mai receptiv la ceea ce doriti sa-l invatati. Aceasta nu inseamna sa va infometati companionul, ci doar sa alegeti bine momentele in care sa desfasurati sesiunile de dresaj si sa rasplatiti intotdeauna porcusorul cu o tratatie gustoasa daca invata tehnicile pe care doriti sa i le ”predati”.

Publicat la: 02-09-2008
Distribuie: Tweet