Index Pasari Papagali Sanatate Stresul la pasari. Cauze si solutii.

Sanatate papagali

Stresul la pasari. Cauze si solutii.

Papagal Jako stresat

Pasarile sunt creaturi foarte sensibile si delicate, care au nevoie de atentie si grija. Asemanator oamenilor, pasarile, atat papagalii cat si canarii si cintezele, pot si ele experimenta perioade de stres si/sau stari de anxietate. Toate pasarile isi camufleaza foarte bine orice simptom de boala si, de aceea, stapanii lor trebuie sa fie mereu atenti, sa poata identifica imediat aparitia unei probleme de sanatate. 

Care sunt cauzele stresului la pasari?

Exista mai multe cauze ale aparitiei stresului la companionii nostri inaripati. Starea de bine a pasarilor depinde destul de mult de pastrarea unei rutine cu care ele sunt obisnuite. Astfel, orice modificare a acestei rutine si/sau a mediului ambiant pot provoca anxietate si stres pasarilor noastre. Iata si cateva exemple de astfel de situatii potential stresante: mutarea coliviei intr-o casa sau camera noua, aparitia unei persoane necunoscute in mediul ambiant, introducerea unei alte pasari in colivie sau in casa, schimbarea culorilor si/sau a obiectelor din proximitatea pasarii etc.

De asemenea, dieta joaca un rol important in starea de bine a pasarilor. O hranire inadecvata, dezechilibrata, insuficient de nutritiva poate cauza stres. In general, stresul se asociaza si cu o eventuala boala prezenta sau cu anumiti factori genetici.

Papagalii, mai ales cei de dimensiuni mai mari, necesita multa atentie si preocupare intrucat se plictisesc foarte usor, se pot stresa si dezvolta probleme comportamentale. Ei sunt foarte inteligenti si au nevoie de stimulare continua.

Pagina anterioara
12
Pagina urmatoare
Acest articol a fost publicat la data 18.11.2019
Vizualizari: 192 © www.4animale.ro

Articole recomandate

 1/3 
Hipocalcemia la pasari 31.01.2020 | 129 vizualizari
Obezitatea la papagali 29.09.2011 | 7596 vizualizari
Stresul la pasari. Cauze si solutii. 18.11.2019 | 193 vizualizari
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Care este categoria de animale care va este cea mai draga?

» vezi toate poll-urile