10 alimente toxice pentru papagali si alte pasari | 4animale.ro

10 alimente toxice pentru papagali si alte pasari

Sanatate Papagali

Bella

Papagalii si pasarile in general sunt fiinte sociabile, care adesea adora sa-si acompanieze stapanii la masa. Acest tip de interactiune este foarte placuta atat pentru stapan cat si pentru papagal, dar trebuie facuta cu atentie pentru a nu pune in pericol viata pasarii. Astfel, exista mai multe alimente care sunt toxice pentru papagali si nu trebuiesc oferite in nicio circumstanta. Iata mai jos enumerate 10 dintre aceste alimente:

1. Ciocolata
Ciocolata NU trebuie oferita niciodata pasarilor. Intoxicatia cu ciocolata cauzeaza pasarii intai varsaturi si diaree, pentru ca ulterior sa afecteze sistemul nervos central, cauzand convulsii si eventual moarte.

2. Seminte de mar
Semintele de mar contin cianuri si sunt foarte periculoase pentru pasari. Desi marul este un fruct indicat pentru papagali, trebuie sa aveti mare grija ca pasarea sa nu ingereze si semintele fructului.

3. Avocado
Consumul de avocado induce probleme cardiace la pasari.

Nimfe. Imagine furnizata cu amabilitate de <a href="http://www.4animale.ro/profil/flyaway70" title="utilizator: flyaway70">flyaway70</a></em>

4. Ceapa
Desi cantitati mici de ceapa si usturoi pot fi considerate acceptabile, consumul de ceapa trebuie limitat pentru ca produce varsaturi, diaree si alte probleme digestive. De asemenea, consumul indelungat poate duce la anemie hemolitica si ulterior moarte.

5. Alcool
Consumul de alcool nu este recomandat nici macar omului, iar pasarile pot fi usor ucise de intoxicatia cu alcool. Supravegheati-va intotdeauna papagalul daca este liber atuinci cand dumneavoastra serviti alcool.

6. Ciuperci
Ciupercile provoaca pasarilor probleme digestive sau insuficienta hepatica.

7. Frunze de rosie
Fructul de rosie este benefic papagalilor, dar frunzele si lujerul plantei sunt foarte toxice. Asigurati-va ca oferiti pasarii doar fructul, indepartand toate partile verzi.

<a href="http://www.4animale.ro/animalbum/paulie-si-kiki/1472/4709#nav">Kiki</a> Imagine furnizata cu amabilitate de <a href="http://www.4animale.ro/profil/iancumarian" title="utilizator: iancumarian">iancumarian</a></em>

8. Sare
Desi toate fiintele vii au nevoie de anumite cantitati de sodiu in organism, excesul de sare poate provoca pasarilor deshidratare si insuficienta renala.

9. Cofeina
Cofeina provoaca pasarilor problene carediace si eventual moarte. Asigurati-va deci ca NU oferiti papagalilor cafea, cola, ceai sau alte bauturi care sa contina cofeina.

10. Fasole uscata
Fasolea cruda uscata, negatita, contine o substanta toxica pentru pasari (hemaglutinina). Papagalii pot manca fasole uscata fiarta, dar NU le oferiti niciodata boabele uscate negatite.

Publicat la: 07-02-2012
Distribuie: Tweet