Spaimele nocturne ale papagalilor - pagina 2 | 4animale.ro

Spaimele nocturne ale papagalilor

Ingrijire Papagali

Kiki si Paco.

- insecte care au patruns in colivie
- miscari bruste in apropierea coliviei
- caderea pasarii de pe stinghia pe care doarme (lucru care se petrece mai ales in cazul papagalilor care au gheare prea lungi si nu pot prinde bine stinghia) etc.
Ce facem daca papagalul se sperie noaptea?
Daca se petrece o sperietura nocturna, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa aprindem imediat lumina in camera, pentru a permite papagalului sa-si dea seama unde se afla si sa recunoasca imprejurimile. Apoi, sa ne apropiem incet de colivie in timp ce-i vorbim papagalului pe un ton jos, linistitor.
Nu incercati sa atingeti papagalul sau sa-l luati in palme, s-ar putea sa se sperie si mai rau. In timp ce asteptati ca pasarea sa se linisteasca inspectati cu atentie aspectul papagalului, pentru a va putea da seama daca a suferit cumva raniri. Spaimele nocturne pot fi periculoase pentru ca papagalul isi poate lovi aripile sau alte parti ale corpului, isi poate prinde picioarele sau aripile in diverse accesorii, isi poate rupe vreo pana si sangera etc. Dupa ce pasarea s-a linistit, putem stinge din nou lumina.
Cum putem preveni spaimele nocturne?
Cea mai buna idee este sa plasati in apropierea coliviei papagalului o lampa de veghe (lampa special conceputa, cu bec de putere mica). Daca acoperiti colivia papagalului peste noapte, lasati un perete neacoperit. Incercati sa deranjati cat mai putin somnul papagalului prin producerea de zgomote sau prin miscari bruste. Indepartati insectele care pot patrunde in colivie. Pentru a elimina posibilitatea unor lumini si umbre provenite de afara, acoperiti geamurile cu draperii sau jaluzele.

Publicat la: 12-07-2010
Distribuie: Tweet