Spaimele nocturne ale papagalilor | 4animale.ro

Spaimele nocturne ale papagalilor

Ingrijire Papagali

Kiki si Paco.

Se intampla deseori ca stapanii de papagali sa se trezeasca in timpul noptii datorita agitatiei si zgomotelor care se aud din colivia papagalilor. Anumite specii de papagali (mai ales papagalii nimfa, dar si perusii) sunt predispuse la astfel de spaime nocturne. Aceste spaime nocturne sunt mai des intalnite la speciile de papagali de dimensiuni mici si la exemplarele tinere.
Ce si de ce se intampla?
Desi nu se stie exact care este cauza acestor spaime nocturne, totusi se crede ca este vorba despre sperieturi cauzate de diversi factori externi. Pentru a ne da seama ce se intampla este necesar sa intelegem faptul ca papagalii nu sunt pasari de prada, ci pasari care cad prada altor animale. Acest lucru inseamna ca instinctul lor de supravietuire ii va face extrem de atenti la orice modificare din mediul inconjurator, oricat de mica ar fi ea. Instinctul natural de aparare al papagalului il va face sa zboare imediat ce percepe o amenintare. In plus, papagalii nu vad aproape nimic noaptea. Astfel, coreland aceste doua informatii, vom trage cu usurinta concluzia ca papagalul speriat de un anumit stimul va incerca sa zboare pentru a scapa de pericol si se va lovi de gratiile si accesoriile coliviei, pe care nu le va vedea.
Daca aveti mai multi papagali este foarte posibil ca spaima unuia sa declanseze si spaima celorlalti. Astfel, s-ar putea declansa o “frenezie” generalizata. Frecventa spaimelor nocturne nu este regulata, astfel de probleme se pot repeta si de cateva ori pe an, dar si de cateva ori pe saptamana.
Iata care pot fi cateva posibile cauze ale sperieturilor nocturne:
- zgomote neasteptate
- furtuni
- lumini si umbre care se proiecteaza in colivie

Publicat la: 12-07-2010
Distribuie: Tweet