Ciobanesc alb elvetian - descrierea generala a rasei - pagina 5 | 4animale.ro

Ciobanesc alb elvetian - descrierea generala a rasei

Ingrijire Caini

Ciobanesc alb elvetian - White Swiss Shepherd Dog (Berger Blanc Swiss)

Articol pus la dispozitie cu amabilitate de Canisa de Lupi Albi

Greseli majore: aspect greoi (masiv), constructie scurta (forma patratoasa) masculinitate sau feminitate neclar definite lipsa dintilor altii decat M3 sau cel mult doi PM1 ochi albastri, ochi bulbucati urechi lasate, care atarna, urechi semi-ciulite, urechi pleostite curbura (scobitura) puternica a liniei spatelui coada tinuta covrig, coada innodata, coada purtata pe spate textura parului: stratul exterior de blana moale, matasos; blana lanoasa, creata, deschisa; par lung, fara stratul inferior (puf). Culoarea parului: culoarea blanii de pe varful urechilor puternic salbatica (decolorare in galbui deschis sau tente de roscat) sau pe partea din fata sau din spate a cozii totala lipsa de pigment, albinos deficiente de caracter: timiditate, agresivitate.

De stiut! Lupul alb e un caine de familie sau pentru ajutor in munca, cu o prietenie speciala fata de copii, caine de paza foarte receptiv, voios (vesel) si rapid in invatare.

Scurt sumar istoric: deoarece standardul original al cainelui Ciobanesc german stipula in 1933 ca o blana alba constituie o greseala descalificanta, cainii Ciobanesti germani albi au disparut aproape complet de pe continentul European. Doar multumita faptului ca au continuat sa fie crescuti in mod independent in America si Canada, Ciobanestii albi au supravietuit si s-au dezvoltat treptat ca o rasa distincta. Primii caini de aceasta rasa au fost reimportanti in Elvetia la inceputul anilor ‘70. Inainte ca acesti caini Ciobanesti germani cu blana alba sa fie eliminati si din standardele de rasa din America, masculul “Lobo”, nascut in America pe 5 martie 1966 a fost inregistrat in Swiss Stud Book (SHSB). Descendentii acestui ultim mascul ce a fost inregistrat in SHSB, impreuna cu alti ciobanesti albi importati din America sau Canada, s-au inmultit treptat. In acest moment sunt cateva sute de Ciobanesti albi de rasa pura de mai multe generatii raspanditi in toata Europa. In ultimele trei decenii, anatomia si caracterul Ciobanescului alb s-au distantat distinctiv de cele ale stramosului lui german. Pentru acest motiv, a fost recunoscut in Elvetia din 1991 ca o noua rasa sub denumirea de “Ciobanescul alb”. (Olanda, Danemarca si Cehia au urmat exemplul si inregistreaza acum Ciobanescul alb ca rasa nationala recunoscuta).

Publicat la: 21-05-2010
Distribuie: Tweet