Cele mai potrivite 10 rase de caini pentru apartament | 4animale.ro

Cele mai potrivite 10 rase de caini pentru apartament

Ingrijire Caini

Cavalier King Charles Spaniel

Daca locuiti intr-un apartament, poate ca va ganditi cu mare atentie daca sa va luati un companion caine sau nu, avand in vedere spatiul mic pe care il ofera un apartament. Totusi, sunt multe rase de caini care se pot adapta foarte bine spatiilor mai mici. Cautati, in principiu, o rasa de talie mica sau medie, desi nu chiar toate rasele mai mari sunt doritoare de spatii intinse. Poate ca este mai important sa cautati si sa selectati o rasa linistita, cu un nivel redus de energie. In cele ce urmeaza va prezentam un top al celor mai potrivite 10 rase de caini pentru a fi gazduite in apartament. 

Atentie! Orice caine, indiferent de rasa, se poate plictisi in spatiile mici si poate dezvolta comportamente nedorite. Pentru a evita astfel de situatii, asigurati-va ca oferiti cainelui suficient exercitiu fizic, suficiente jucarii si ocazii de stimulare mentala.

1. Basset Hound

Aceasta este, in general, o rasa cu cerinte de ingrijire mai reduse. Acest caine are un nivel energetic moderat si tinde sa devina si mai putin activ odata cu inaintarea in varsta. Majoritatea se bucura de plimbarile zilnice, dar nu au nevoie de cine stie cat exercitiu fizic. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

2. Bichon Frise

Bichon Frise-ul este preferatul iubitorilor de caini de talie mica. Este un caine loial si vesel, cu un nivel mediu de energie si care nu este zgomotos. Plimbarile si sesiunile de joaca zilnice sunt suficiente pentru a implini nevoia de miscare a Bichon Frise-ului. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

3. Bulldog

Cainii Bulldog de talie medie au si un nivel moderat de energie. Exercitiile fizice sunt necesare, dar aceasta rasa nu este foarte activa. Plimbarile zilnice si putina joaca sunt suficiente pentru acesti caini. Loial si jovial, acest caine este, in general, destul de tacut, atata vreme cat puteti tolera sforaitul lui. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

4. Cavalier King Charles Spaniel

Acest caine este increzator si jovial, calm si delicat. Are un nivel moderat de energie si se bucura de plimbari si sesiuni de joaca zilnice, fara a dispretui insa momentele linistite petrecute pe canapea. Este un caine destul de tacut, dar care are multa nevoie de afectiune de la stapanul sau. 

Chinese Crested

5. Chihuahua

In ciuda taliei mici aceasta rasa are totusi nevoie de exercitiu fizic din abundenta, de stimulare mentala si de dresaj. Avand insa in vedere dimensiunile foarte mici, acest caine se poate adapta cu usurinta la viata intr-un apartament mic. Chihuahua este un caine cu personalitate foarte puternica si poate fi uneori prea vocal, dar aceasta problema se poate rezolva prin dresaj. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

6. Chinese Crested

Chinese Crested este un caine alert si afectuos, care adora sa-si petreaca timpul cu stapanii sai. Desi de talie mica si cu un nivel moderat de energie, acest caine este totusi un atlet robust care are nevoie de jocuri de stimulare fizica si mentala.

7. Greyhound

Aeasta rasa este cunoscuta pentru sprinturi, dar nu este una care sa aiba anduranta, astfel incat nu are nevoie de mai mult decat plimbari zilnice. Acesti caini sunt foarte afectuosi si pot fi galagiosi atunci cand sunt lasati singuri, dar acest lucru poate fi rezolvat prin dresaj. 

8. Maltese (Bichon Maltaise)

Jucaus, dar delicat, cainele Maltese este o desfatare. Are nevoie doar de plimbari zilnice si putina joaca. Este foarte afectuos si nu iubeste nimic mai mult decat sa se rasfete in poala dumneavoastra. Acest caine poate suferi de anxietate daca este lasat singur pentru perioade lungi de timp. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

9. Poodle

Poodle-ii de toate taliile (Toy, Miniature si Standard) pot fi gazduiti in apartament. Poodle este un caine foarte inteligent, care are un nivel moderat spre inalt de energie si ar putea avea nevoie de ceva mai multa stimulare fizica si mentala decat alte rase. Totusi, este un caine obedient, care cu dresaj va deveni companionul perfect. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

10. Shih Tzu

Prietenosul si adaptabilul Shih Tzu a fost dezvoltat ca rasa pentru a fi animal de companie si necesita zilnic putine plimbari si momente de joaca. Este foarte afectuos si va dezvolta legaturi puternice cu stapanii sai. 

Publicat la: 15-01-2020
Distribuie: Tweet