Alegerea cainelui potrivit. Femela sau mascul? Pui sau adult? | 4animale.ro

Alegerea cainelui potrivit. Femela sau mascul? Pui sau adult?

Ingrijire Caini

Tony

Sexul cainelui
Atat femelele cat si masculii sunt afectuosi, loiali si buni companioni ai familiei. Diferentele dintre sexe sunt mai mici si mai putin importante decat diferentele dintre rase sau diferentele inerente de temperament dintre exemplare. Totusi, in general, femelele sunt mai obediente, mai putin agresive si mai putin inclinate sa se aventureze in plimbari departe de stapan. Femelele pot cauza in general probleme doar in perioadele de calduri. Acestea intervin de 2 ori pe an si dureaza aproximativ 3 saptamani. Exista diferite metode prin care stapanii pot gestiona aceste perioade delicate si tot ceea ce trebuie sa existe este un plus de ingrijire, atentie si control.

Masculii sunt mai predispusi spre a se departa de stapan si de casa, mai ales daca simt mirosul vreunei femele in calduri prin apropiere. De asemenea, masculii ar putea sa accepte mai greu o pozitie subordonata, mai ales fata de copii. Astfel, un mascul ar putea incerca sa domine copiii, dar cu ajutorului unui dresaj corect problema ar trebui rezolvata.

Varsta cainelui
In general este mai bine sa alegeti un pui, mai ales daca este vorba despre primul dumneavoastra caine. Un caine adult poate fi greu sau imposibil de dresat si de dezobisnuit de eventuale "apucaturi" neplacute si, de asemenea, se va adapta mai greu la noul camin. Totusi, trebuie sa mentionam ca multi caini prietenosi si cuminti sunt disponibili pentru adoptie in diferitele adaposturi. Multi oameni isi doresc sa salveze un astfel de animal si sa-i ofere un camin. Daca va doriti o astfel de adoptie, este indicat sa va sfatuiti cu oamenii care se ocupa de adaposturile respective. Ei va vor spune daca au un caine potrivit pentru dumneavoastra, mai ales daca aveti copii, caz in care lucrurile trebuie tratate cu mai multa atentie. In adaposturi se gasesc si caini cu probleme, fie de sanatate, fie comportamentale, caini care au fost abuzati sau pe care stapanii i-au abandonat pentru ca nu i-au putut dresa. De aceea, adoptia unui caine dintr-un adapost trebuie facuta cantarind cu atentie toate aspectele posibile.

Indiferent daca veti alege sa salvati un sufletel adult de la un adapost sau sa adoptati/cumparati un pui pe care sa-l cresteti dumneavoastra, este necesar sa ii oferiti conditii cat mai bune de dezvoltare si afectiune constanta.

Publicat la: 21-07-2011
Distribuie: Tweet