Cele mai longevive 10 rase de caini | 4animale.ro

Cele mai longevive 10 rase de caini

Ingrijire Caini

Chihuahua

Unul dintre cei mai durerosi factori de care tinem cont cand ne decidem sa aducem un caine in casele si inimile noastre este momentul in care trebuie sa ne luam la revedere la sfarsitul vietii lui, avand in vedere faptul ca durata medie de viata a unui caine este de doar 10-13 ani. Bineinteles, o dieta echilibrata si de calitate, exercitii fizice sustinute si o ingrijire constanta a starii de sanatate, pot maximiza durata vietii cainelui. Dar, totusi, genetica joaca si ea un rol important. Iata care sunt cele mai longevive 10 rase de caini.

1. Chihuahua

Chihuahua este una dintre cele mai longevive rase de caini, cu exemplare care ating adesea varste de 15 ani, ajungand chiar si pana la 20 de ani. In ciuda taliei mici aceasta rasa are totusi nevoie de exercitiu fizic din abundenta, de stimulare mentala si de dresaj. In genereal cainii din rasa Chihuahua sunt sanatosi, desi rasa este predispusa la probleme cu inima si cu ochii. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

2. Dachshund

Nu este neobisnuit sa intalnesti un caine din rasa Dachshund in varsta de peste 15 ani. De fapt, recordul mondial inscris in cartea Guiness World Record apartine unei femele de Dachshund – Chanel – care a murit la varsta de 21 de ani. Totusi, aceasta rasa poate avea probleme cauzate de batranete, in special legate de coloana vertebrala, exacerbate de obezitate. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

3. Poodle Toy 

Inteligentul si obraznicul Poodle Toy poate fi un animal de companie extraordinar, dar nu trebuie subestimata energia lui si nevoia intensa de stimulare mentala. Un caine din aceasta rasa poate atinge varsta de 18 ani, dar este predispus la probleme ortopedice si oftalmologice. Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

4. Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier este o alta rasa de talie mica cu exemplare care deseori ating varste de 16 ani. Asemenea Dachshund, a detinut candva recordul de cel mai in varsta caine, cu un exemplar – Willie - care a murit la varsta de 20 de ani.  Mai multe detalii despre aceasta rasa gasiti aici.

Publicat la: 26-11-2019
Distribuie: Tweet