Cainele nostru imbatraneste. Cum sa-l ingrijim bine in aceasta perioada a vietii. | 4animale.ro

Cainele nostru imbatraneste. Cum sa-l ingrijim bine in aceasta perioada a vietii.

Ingrijire Caini

Caine senior

Toate organismele vii imbatranesc si, inevitabil, ajung la un moment dat la sfarsitul vietii lor. Desi batranetea este privita, in general, ca o perioada nefericita a vietii, ea ar trebui, de fapt, sa reprezinte un indicator pentru o viata lunga. Lungimea vietii este determinata de un cumul de factori, cum ar fi: rasa, genetica, starea sanatatii, istoricul medical, stilul de viata si ingrijirea in anii batranetii. Articolul de fata se concentreaza pe semnele batranetii la caini si pe modul in care stapanii le pot oferi companionilor lor o batranete confortabila si fericita.

Exista cativa factori care influenteaza varsta de la care cainii sunt considerati seniori, printre acestia cei mai importanti fiind rasa si talia. In general, cainii de talie mica traiesc mai mult decat cei de talie mare, iar cainii din rase cum ar fi Poodle sunt considerati seniori de la varsta de 10 ani, pe cand cei din rasa German Shepherd la varsta de 6-7 ani. Conditiile de viata si dieta pe care o are pe parcursul vietii sunt factori importanti care influenteaza speranta de viata a cainilor. Datorita imbunatatirilor continue in ingrijirea veterinara, cainii traiesc acum mai multi ani, ceea ce face ca o parte importanta a vietii lor sa fie traita de ei ca seniori.

Semnele batranetii si afectiuni frecvent asociate cu batranetea

- artrita

- schimbari comportamentale

- probleme dentare

- pierderea simturilor

- incontinenta 

- scadere sau crestere in greutate

- cancer

- insuficienta hepatica

Ingrijirea cainilor seniori

Niciodata nu este prea tarziu sa imbunatatim obiceiurile sanatoase ale cainelui nostru, cele mai importante aspecte fiind:

Publicat la: 04-10-2019
Distribuie: Tweet