Ce trebuie sa pregatim inainte de a aduce un caine acasa? | 4animale.ro

Ce trebuie sa pregatim inainte de a aduce un caine acasa?

Ingrijire Caini

Goldy.

Atunci cand v-ati hotarat sa aduceti in casa dumneavoastra un companion caine, este necesar sa stiti ce anume sa pregatiti si ce cumparaturi sa faceti pentru a-i putea satisface asa cum trebuie nevoile, dar si pentru a-i face mai usor procesul de acomodare in noua casa. Asadar, iata o lista de cumparaturi pe care trebuie sa o bifati:

1. Mancare si diverse gustari
Alegeti mancare special destinata cainelui dumneavoastra, in functie de rasa, varsta si eventualele probleme de sanatate. Este indicat sa alegeti o hrana de calitate, iar gustarile sa fie, de asemenea, nutritive si sanatoase. Nu cumparati de la inceput foarte multa hrana ci asteptati intai sa vedeti in ce masura cainele o tolereaza si se obisnuieste cu ea.

2. Castroane pentru hrana si apa
Castronul pentru apa trebuie sa fie pozitionat langa cel cu hrana, iar apa si hrana trebuie sa fie mereu proaspete.

3. Jucarii de ros
Jucariile de ros sunt absolut esentiale mai ales in cazul in care cainele este pui. Puii vor roade orice, de la incaltaminte pana la mobila. Astfel, asigurati-va ca alegeti mai multe jucarii de diferite tipuri: de cauciuc, de plus, de sfoara etc. In acest fel veti putea idenifica materialul preferat pentru ros al cainelui si veti putea evita cat mai mult producerea de pagube in casa.

<a href="http://www.4animale.ro/animalbum/mia/2713">Mia</a> Imagine furnizata cu amabilitate de <a href="http://www.4animale.ro/profil/ioana99" title="utilizator: ioana99">ioana99</a></em>

4. Zgarda
Pentru inceput puteti alege o zgarda din piele plata sau textila, urmand ca ulterior sa o inlocuiti cu o zgarda speciala pentru dresaj. Zgarda trebuie fixata pe gat in asa fel incat sa nu fie nici prea stransa, nici prea larga.

5. Lesa
Alegeti o lesa potrivita pentru cainele dumneavoastra, cu care sa ve simtiti confortabil si dumneavoastra, dar si animalul.

6. Covorase absorbante
Covorasele absorbante sunt absolut necesare in cazul puilor pentru ca unele "accidente" sunt inevitabile. In cazul cainilor abia imunizati care nu au voie sa fie scosi afara, aceste covorase absorbante rezolva foarte usor si igienic problema necesitatilor cainelui.

7. Cusca, cutie, cos sau pat
Desi unii caini s-ar putea sa fie reticenti la inceput, totusi majoritatea vor adora sa aibe un locsor numai al lor unde sa se cuibareasca pentru un pui de somn.

8. Servetele de hartie
"Accidente" se pot intampla oricand si oricui. Deci, nu va enervati, nu tipati si fiti pregatiti sa faceti fata provocarilor: curatati mizeria si mergeti mai departe incercand sa va disciplinati cat mai bine cainele!

Publicat la: 10-01-2012
Distribuie: Tweet