Ciobanesc alb elvetian - descrierea generala a rasei - pagina 2 | 4animale.ro

Ciobanesc alb elvetian - descrierea generala a rasei

Ingrijire Caini

Ciobanesc alb elvetian - White Swiss Shepherd Dog (Berger Blanc Swiss)

Articol pus la dispozitie cu amabilitate de Canisa de Lupi Albi

Hrana uscata este, bineinteles, recomandata. "Ciobanescul alb nu este foarte mancacios. El mananca atat cat are nevoie si lasa restul, chiar daca e plin castronul. Trebuie sa manance de doua ori pe zi, o treime dimineata si restul seara, ca sa se evite torsiunea de stomac", explica tot Joannes Kraakman. E un caine care vrea cu orice pret sa-i faca pe plac stapanului, motiv pentru care poate fi dresat foarte usor.

Acest caine calm si echilibrat este si un companion perfect pentru copii. Este sociabil si se intelege bine chiar si cu celelalte animale: pisici, cai si alti caini. El este un bun caine de familie, vigilent, si nu trebuie sa fie agresiv. Este plin de temperament, fara sa fie nervos, stie sa-si demonstreze dragostea si fidelitatea fata de membrii familiei, fara sa fie agasant. In situatii neasteptate se arata mai degraba prudent si retinut, decat curios sau agresiv.

Standardul ciobanescului alb elvetian Standard FCI nr. 347
Originea - Elvetia
Aspectul general: puternic, muschi bine dezvoltati, marime medie, caine ciobanesc alb cu urechi ciulite (ridicate), strat dublu de blana sau strat dublu de blana lunga, forma rectangulara, osatura de dimensiune medie si eleganta, contur si aspect exterior armonios.
Proportii importante
Masculi: 60-66 cm, cca 30-40 kg
Femele: 55-61 cm, cca 25-35 kg
Cainii care sunt putin sub sau peste standarde nu trebuie sa fie descalificati. Forma rectangulara cu lungime moderata. Lungimea copului fata de inaltimea la greaban = 12:10.
Capul: puternic, uscat (arid) si bine cizelat, bine proportionat cu restul corpului. Vazut de deasupra sau din lateral, nasul are catre varf o forma triunghiulara. Axele craniului si fruntii sunt paralele. In regiunea craniana: craniul - doar putin rotunjit, brazdat pe centru; stopul - distinct, usor ridicat.

Publicat la: 21-05-2010
Distribuie: Tweet