Tigrul - pagina 2 | 4animale.ro

Tigrul

Tigru bengalez

Dimensiunile tigrului sunt diferite in functie de zona in care acesta traieste,  dar in medie masculii cantaresc 180-200 kg si femelele 120-140kg. Inaltimea ajunge pana la 1,15m, iar lungimea corpului este diferita in functie de subspecie, situandu-se in medie intre 1,4 si 3,5m. Tigrul are un corp masiv si foarte flexibil, structura labelor este adaptata pentru sarituri, amortizand caderea si oferindu-i acestuia un mers silentios. Asezarea dungilor este asimetrica si unica pentru fiecare individ, asta ajutand la indentificarea tigrilor mult mai usor. Dungile ii ajuta si la camuflare in timpul vanatorii.

Habitat
Tigrii populeaza regiuni cu forme de relief foarte diferite fata de alte feline: paduri tropicale umede, mangrove, desisuri de bambus, savane, semi-desisuri si regiuni stancoase sterpe. Unele specii convietuiesc cu leoparzii in muntii Bhutan la o altitudine de 4000m.          

Comportament
Tigrul duce in mare parte o viata nocturna; activitatea diurna fiind caracteristica speciilor nordice. Tigrii adulti sunt animale teritoriale, solitare si care isi protejeaza insistent teritoriul. Ei nu-si parasesc teritoriul pana la moarte, iar rutele de deplasare sunt aceleasi tot timpul. Masculii agreaza prezenta femelelor in jurul lor, se imprietenesc repede si chiar impart hrana cu ele, insa cu alti masculi sunt foarte agresivi si nu-i accepta nici in trecere. Tigrii isi improvizeaza culcusurile in pesteri, scobiturile copacilor si in desisuri.

Hranire
In salbaticie tigrii se hranesc cu copitate. Din cand in cand ei vaneaza si animale mai   “exotice” pentru ei: maimute, fazani, iepuri si chiar si peste. Ratia unui tigru adult este de 50-70 copitate pe an.

Publicat la: 13-11-2013
Distribuie: Tweet