Tigrul | 4animale.ro

Tigrul

Tigru bengalez

Panthera tigris – tigrul, face parte din ordinul Carnivora din familia Fidae. Este o specie asiatica. Arealul sau istoric se intinde pe teritoriul Extremului Orient rusesc, Iranului, Afganistanului, Chinei, Indiei si a tarilor Asiei de sud-vest, inclusiv insulele Sande. In prezent sunt cunoscute 9 subspecii ale tigrului, dintre care 3 sunt disparute:
Panthera tigris balica – tigrul balinez
Panthera tigris virgata – tigrul caspic
Panthera tigris sandoica – tigrul javaian

Celelalte 6 subspecii nu sunt toate recunoscute in totalitate de oamenii de stiinta, deoarece au fost identificate dupa caracteristici comune ca: dimensiuni, lungimea blanii, etc. si sunt clasificate astfel:
Panthera tigris altaica – tigrul Siberian
Panthera tigris tigris – tigrul bengalez sau tigrul regal
Panthera tigris corbetti – tigrul indochinez
Panthera tigris jacksoni – tigrul malaezian
Panthera tigris sumatrae – tigrul sumatran
Panthera tigris amoyensis – tigrul chinez de sud.

In parcurile zoologice private chinezesti se cunosc hibrizi intre lei si tigri (in special subspeciile tigrului siberian si bengalez) cunoscute sub denumirile de ligru si tigon.

Descriere
Tigrul este cea mai mare felina si unul dintre cei mai mari rapitori terestri. Blana lui variaza de la roscat la roscat-brun; pieptul, abdomenul si partea interioara a labelor sunt de culoare deschisa. Corpul este acoperit de dungi ce variaza de la cafeniu spre negru, in functie de subspecie. La subspeciile sudice blana este scurta si densa, iar la cele nordice lunga si pufoasa.

Publicat la: 13-11-2013
Distribuie: Tweet