Cum sa ne ferim papagalul de frig in timpul iernii | 4animale.ro

Cum sa ne ferim papagalul de frig in timpul iernii

Ingrijire Papagali

Perus.

Multe dintre speciile de papagali pe care le gazduim in casele noastre sunt originare din zone cu climate tropicale si, de aceea, vremea rece si temperaturile scazute care se inregistreaza la noi in tara in timpul iernii, ar putea sa le cauzeze probleme.

Iata cateva aspecte de care sa tineti cont pentru a nu risca sanatatea papagalului pe timpul iernii:

- nu plasati colivia in apropierea ferestrelor pentru a putea feri astfel papagalul de curentii de aer reci, la care pasarile sunt foarte sensibile.

- acoperiti colivia papagalului pe timpul noptii pentru a putea mentine o temperatura optima.
incercati sa izolati bine geamurile si usile pentru a impiedica intrarea aerului rece si iesirea aerului cald din locuinta.

- evaluati potentialul periculos asupra papagalului al mijloacelor de incalzire din casa dumneavoastra. Fumul degajat de incalzirea cu lemne sau gazele emanate de unele instalatii electrice de incalzire pot crea papagalilor probleme grave de sanatate.

- observati papagalul cu atentie si, daca il vedeti infrigurat, luati imediat masuri pentru cresterea temperaturii mediului ambiant. O pasare infrigurata este o pasare care are sistemul imunitar slabit.

- nu uitati de umiditate, care este si ea importanta pentru sanatatea papagalului. Marea majoritate a sistemelor de incalzire scad destul de puternic umiditatea din aer, iar papagalilor le este necesara o umiditate destul de ridicata. Acest aspect se poate rezolva prin instituirea unui program regulat de imbaiere a pasarii. Aveti grija sa nu expuneti la frig papagalul in timpul baii sau dupa ce aceasta s-a incheiat.

Pentru a-si mentine sanatatea papagalii au nevoie de un mediu ambiant sanatos si aceasta presupune si o temperatura optima. Nu permiteti ca temperatura camerei unde se afla papagalul sa scada sub un minim de 19°C.

Publicat la: 30-10-2012
Distribuie: Tweet