Plecam in calatorie. Luam si pisica? | 4animale.ro

Plecam in calatorie. Luam si pisica?

Ingrijire Pisici

Kitty

De multe ori stapanii de pisici sunt pusi in dificultate atunci cand trebuie sa calatoreasca. Ei sunt ingrijorati de soarta pisicilor lor pe care le lasa acasa cu persoane care nu sunt obisnuite sa le ingrijeasca sau chiar cu persoane straine. Desi pare complicat si nesigur, este posibil totusi sa plecati in calatorie impreuna cu pisica, daca sunteti dispus sa faceti cum trebuie toate pregatirile si sa planuiti totul in detaliu. Totusi, desi orice pisica ar prefera sa stea acasa si sa nu calatoreasca niciodata, este posibil ca uneori acest lucru sa fie necesar si de neevitat. Acest articol se adreseaza in special celor care sunt nevoiti sa se mute cu locuinta la distanta mare si doresc sa-si ia companionul cu ei.
Pentru inceput haideti sa trecem in revista toate lucrurile de care trebuie sa tineti seama inainte de a va decide daca va luati pisica in calatorie.

- daca la destinatie nu veti avea timp sa va ocupati de pisica cel putin la fel de mult cum o faceti acasa, NU luati pisica in calatorie! Decat s-o chinuiti, sa-i accentuati stresul si sa ii reduceti confortul cu care este obisnuita este mult mai indicat s-o lasati acasa.

- verificati sanatatea pisicii inainte de a pleca. Orice calatorie reprezinta o perioada de stres pentru pisica si aceasta se poate imbolnavi. NU plecati in calatorie cu o pisica bolnava, cu una care este gestanta sau in convalescenta. Asigurati-va ca pisica dumneavoastra este perfect sanatoasa. Va puteti consulta cu veterinarul in privinta administrarii unui tranchilizant usor.

- NU plecati in calatorie cu o pisica care are probleme comportamentale sau care nu este imblanzita si obisnuita cu dumneavoastra. Luati-va companionul cu dumneavoastra numai daca acesta este obisnuit sa accepte usor lucruri, situatii si oameni noi.

- ganditi-va la conditiile de climat si altitudine ale locului de destinatie si evaluati masura in care pisica dumneavoastra este afectata de ele si le poate tolera.

- verificati daca la locul de destinatie vi se permite gazduirea impreuna cu o pisica si daca pe drum aveti nevoie de carnetul de sanatate al pisicii sau de acte speciale (necesare daca parasiti tara).

Publicat la: 20-09-2011
Distribuie: Tweet