Index Pisici Ingrijire Norvegiana de padure (Norwegian Forest Cat) - descrierea generala a rasei

Ingrijire pisici

Norvegiana de padure (Norwegian Forest Cat) - descrierea generala a rasei

Prin amabilitatea Felisei Phoenix's Cats

Multumim felisei Phoenix's Cats pentru sprijinul acordat la conceperea acestui material.

Norvegiana de padure (Norwegian Forest Cat), pisica sacra a vikingilor, este o rasa foarte apreciata, nu doar datorita frumusetii si dragalaseniei sale, ci si calitatilor excelente de animal de companie.


Origine si istoric
Cunoscuta in Norvegia sub numele de "skogkatt" (in traducere, "pisica de padure"), Norvegiana de padure este o rasa foarte veche, a carei origine se pierde in padurile norvegiene de acum cateva mii de ani. Cel mai probabil, aceasta rasa a evoluat din pisicile europene care au migrat in Norvegia in timpuri stravechi. Aceste pisici au trebuit sa se adapteze climatului nordic rece, dezvoltandu-si o constitutie fizica puternica si o blana lunga si deasa.
Norvegienele de padure au intovarasit vikingii pe corabii, in calatoriile pe mare, pazindu-le granele de rozatoare. Multi considera ca Norvegienele de padure ramase in urma vikingilor pe tarmurile estice ale Americii sunt, de fapt, stramosii rasei Maine Coon.

Desi o prezenta constanta si importanta in mitologia scandinava, in anii 1930 Norvegiana de padure era totusi doar o pisica foarte pretuita de fermieri pentru calitatile sale de vanator. Insa, cateva exemplare au participat la o expozitie in Germania si au fost foarte apreciate de catre juriu. Astfel a inceput "istoria moderna" a rasei. Totusi, la fel de brusc pe cum a inceput, era sa se si sfarseasca. Cel de-al doilea razboi mondial a determinat uitarea rasei si a preocuparilor pentru popularizarea ei. La inceputul anilor 1970 norvegienii au inceput din nou sa fie preocupati de pisica lor straveche, rasa a fost declarata "pisica nationala" a Norvegiei, iar in 1977 FIFe a fost prima organizatie felina care a recunoscut rasa.


Descriere
Norvegiana de padure este o pisica de talie mare, cu aspect robust, dar elegant. Un exemplar matur cantareste intre 3,6 si 7,2kg, masculii find considerabil mai mari si mai grei decat femelele.

Pagina anterioaraPagina urmatoare
Acest articol a fost publicat la data 15.03.2009
Vizualizari: 17361 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!