Index Pisici Ingrijire Alegerea pisicii potrivite. Femela sau mascul? Pui sau adult?

Ingrijire pisici

Alegerea pisicii potrivite. Femela sau mascul? Pui sau adult?

Garfield Imagine furnizata cu amabilitate de vladcrisan

Sexul pisicii
Daca pisicile sunt sterilizate, diferentele de comportament dintre masculi si femele sunt foarte mici. Totusi, un mascul castrat poate fi putin mai idolent decat o femela sterilizata. Daca aveti deja o pisica sterilizata si mai doriti inca una, ideal este sa va orientati catre sexul opus celei pe care o detineti deja. In acest fel conflictele pentru teritoriu specifice pisicilor de acelasi sex vor putea fi evitate. De asemenea, pisicile sterilizate isi vor manifesta mai pregnant caracteristicile rasei lor. Astfel, o siameza castrata va fi mai atasata de stapan, iar o persana castrata va fi si mai placida si mai iubitoare de confort.
In general, masculii sunt mai mari decat femelele, iar un mascul castrat este usor mai greu decat unul necastrat. Astfel, un mascul castrat cantareste, in medie, intre 5 si 7,5kg, pe cand o femela sterilizata este cu circa 1kg mai usoara. Rasa cea mai mare este Maine Coon, unele exemplare putand ajunge chiar pana la 12,5kg greutate. La polul opus se situeaza rasa Singapura, ale carei exemplare cantaresc in medie 2,7kg.
Varsta pisicii
Poate fi mai usor sa aduceti acasa o pisica adulta, mai ales daca o adoptati din adaposturile specializate. O pisica adulta are deja temperamentul format, este mai linistita si probabil ca personalul de la adapost i-a administrat deja vaccinele si tratamentele veterinare necesare, scutindu-va astfel de o cheltuiala in plus. Chiar si o pisica traumatizata, care nu are un temperament prea placut datorita abuzurilor la care a fost supusa, poate fi totusi “imblanzita” si schimbata daca i se ofera afectiune si un mediu propice unei dezvoltari armonioase.
Pe de alta parte, un pui de pisica va poate oferi bucurii si ocazii cu care sa nu va mai intalniti daca adoptati o pisica adulta.
Indiferent daca veti alege sa salvati un sufletel adult de la un adapost sau sa adoptati un pui pe care sa-l cresteti dumneavoastra, este necesar sa ii oferiti conditii cat mai bune de dezvoltare si afectiune constanta.

Acest articol a fost publicat la data 20.11.2010
Vizualizari: 9317 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!