Hranirea pisicii. Controverse actuale. - pagina 2 | 4animale.ro

Hranirea pisicii. Controverse actuale.

Hrana Pisici

Pisica

Mancarea la conserva

Mancarea la conserva prezinta avantajul continutului ridicat in apa. Unele pisici nu beau suficienta apa, iar mancarea din conserva rezolva aceasta problema. Mancarea din conserva poate fi oferita de doua ori pe zi, in cantitati mici (atat cat poate manca pisica la o masa). Nu lasati mancarea mai mult de 30 de minute in farfuria pisicii incat se depreciaza foarte usor. Spalati bine farfuria dupa ce pisica a mancat.

La alegerea unui tip de conserva va trebui sa aveti in vedere acealeasi criterii valabile si in cazul mancarii uscate. Pe primul loc in lista de componente trebuie sa se afle proteina animala. Evitati mancarea care contine porumb, prea multe cereale si carbohidrati sau diversi conservanti.

Alimente interzise

Sistemul digestiv al multor pisici nu tolereaza lactoza, asa ca nu le hraniti cu lapte (produce diaree) decat rar si in cantitati foarte mici! Ciocolata si dulciurile sunt complet interzise! Ceapa, usturoiul, rosiile, cartofii cruzi, strugurii, stafidele sunt alimente toxice pentru pisici!

Iarba si plantele

Multe pisici mananca iarba atunci cand au ocazia sau “atenteaza” chiar la unele flori din vaze si plante pe care le crestem in ghivece. Este posibil ca pisicutele sa vomite uneori dupa ce mananca iarba, dar totusi nu le impiedicati, se pare ca acest lucru le este folositor (fie la eliminarea ghemurilor de blana fie pentru preintampinarea unor deranjamente stomacale). Totusi, aveti grija intrucat unele plante sunt toxice pentru pisici: aloe vera, narcisa, crinul, cactusul, feriga, dracena si altele.

Alte precizari

Nu hraniti pisica dumneavoastra cu mancare special conceputa pentru caini! Aceasta nu contine substantele necesare sanatatii pisicii!

Este foarte important sa nu supraalimentati animalul, obezitatea este frecventa si genereaza multe probleme de sanatate.

Pentru ca pisicile mananca de mai multe ori pe zi, in cantitati mici, vor trebui sa aibe mancare uscata disponibila in permanenta. De asemenea, foarte importanta este apa. Pisicile vor trebui sa aiba la discretie apa proaspata. Inlocuiti mereu rezerva de apa si spalati cu atentie recipientul.

Publicat la: 19-08-2007
Distribuie: Tweet