Hranirea pisicii. Controverse actuale. | 4animale.ro

Hranirea pisicii. Controverse actuale.

Hrana Pisici

Pisica

Dieta este extrem de importanta pentru mentinerea sanatatii pisicutei dumneavoastra, mult mai importanta decat poate va dati seama. Pisicile sunt exclusiv carnivore si hrana lor trebuie sa contina in majoritate proteine animale. Ideal ar fi sa cautati sa-i oferiti o alimentatie cat mai apropiata de cea pe care pisica o mananca in natura: carne cruda (pui sau iepure, incluzand organe si grasime) si cantitati foarte mici de cereale. Carnea cruda este insa periculoasa intrucat poate contine diverse bacterii (salmonella, listeria, E. coli etc.) si trebuie oferita cu mare atentie (in conditii sterile), astfel ca este greu sa pregatiti mereu astfel de mese si atunci veti alege din multitudinea de variante de mancare gata preparata pe care vi le ofera magazinele de specialitate. Pentru alegerea cea mai potrivita va puteti sfatui cu un veterinar. Atentie! Resturile de la masa dumneavoastra nu sunt suficiente pentru o dieta echilibrata si chiar pot afecta sanatatea pisicii dumneavoastra.

In lumea iubitorilor de animale exista foarte multe controverse si dispute referitoare la tipurile de mancare comercializata si la componenetele acestora. Multe voci afirma ca mancarea industrializata contine nutrienti de care pisica nu are nevoie si pe care nu ii poate metaboliza corect si chiar substante daunatoare sanatatii pisicutelor. Cautati sa evitati totusi mancarurile ieftine pentru ca nu sunt alegerea potrivita pentru o sanatate buna a pisicutei. In cele ce urmeaza vom caracteriza fiecare tip de mancare pentru pisici, cu mentiunea ca o dieta echilibrata ar trebui sa contina ambele tipuri (uscata si conserva).

Mancarea uscata

Mancarea uscata prezinta avantajul ca poate fi lasata mai mult timp in farfuria pisicii fara a se strica. De asemenea, pisicilor le place sa sparga in dinti bucatele, acest lucru prevenind si acumularea tartrului pe dantura. Umpleti farfuria pisicii dimineata si lasati-o sa aleaga momentul in care doreste sa manance. Seara puteti completa cu o noua cantitate.

Atunci cand alegeti mancarea uscata pentru pisica dumneavoastra studiati intai eticheta produsului. Pe primul loc in lista de componente trebuie sa se afle proteina animala. Evitati mancarea care contine porumb, prea multe cereale si carbohidrati sau diversi conservanti.

Nu hraniti pisica numai cu mancare uscata, aceasta nu asigura o dieta echilibrata si nici necesarul suficient de apa pentru organism (chiar daca, intr-adevar, pisicile care mananca mancare uscata beau o cantitate mai mare de apa).

Publicat la: 19-08-2007
Distribuie: Tweet