Plante toxice pentru pasari | 4animale.ro

Plante toxice pentru pasari

Sanatate Papagali

Perus. Bella

Exista multe plante toxice pentru pasari si orice stapan va trebui sa selectioneze cu grija speciile de plante care nu sunt periculoase. Masura in care o planta este otravitoare pentru o pasare depinde de trei factori: planta si caracteristicile sale; cantitatea ingerata de pasare in raport cu dimensiunea ei; specia de pasare (de exemplu: un cacadu care a “gustat” putin filodendron se poate doar simti rau pentru o perioada de timp, pe cand, aceeasi cantitate de planta ingerata ii poate fi fatala unui canar).

Simptomele cele mai intalnite in cazul otravirii cu plante sunt voma si diareea. Daca suspectati o eventuala otravire a pasarii dumneavoastra cu o planta, chemati IMEDIAT veterinarul sau mergeti cu pasarea la consult! Orice intarziere poate fi fatala! Nu tratati singuri pasarea! Numai un veterinar ii poate aplica tratamentul corect!

Mai jos gasiti o lista de plante toxice pentru pasari. Aceasta lista NU este completa! Inainte de a va lasa pasarea in apropierea unei plante (de apartament sau de gradina) incercati sa aflati cat mai multe despre specia respectiva si daca este sau nu periculoasa pentru companionul dumneavoastra!

Aconitum spp.

Avocado (Persea americana)

Azaleea (Rhododendron canadensis)

Balusca (Ornithogalum umbellatum)

Brad 

Cala (Zantedeschia aethiopiea)

Caladium (Caladium spp.)

Cartof (Solanum tuberosum) – frunze, tulpina, lastari, coji

Castan ornamental (Aesculus spp.)

Carmaz (Phytolacca americana)

Cires (Prunus spp.)

Ciumafaie (Datura spp.)

Clematita (Clematis spp.)

Colocasia spp.

Cornul secarei (Claviceps purpurea)

Daphne spp.

Degetelul rosu (Digitalis purpurea)

Delphinium spp.

Dieffenbachia (Dieffenbachia spp.)

Euphorbia spp.

Eprimemnum aureum

Publicat la: 24-09-2007
Distribuie: Tweet