Papagalul bolnav? Cand trebuie sa apelam la veterinar? | 4animale.ro

Papagalul bolnav? Cand trebuie sa apelam la veterinar?

Sanatate Papagali

Perus. Snowy

De multe ori papagalii au de suferit din cauza nestiintei sau neglijentei stapanilor. Este foarte important sa intelegem ca singurul care poate trata un papagal bolnav este veterinarul. Internetul sau prietenii ne pot oferi informatii, insa, daca avem suspiciuni cu privire la sanatatea pasarii noastre, prima persoana la care apelam trebuie sa fie veterinarul. El va sti cu siguranta cum sa abordeze problema si, daca e cazul, ce tratament sa prescrie. NU incercati sa tratati singuri papagalul! Nici un papagal nu trebuie diagnosticat decat in urma unui examen clinic. Sfaturile veterinarului vor trebui urmate pentru a asigura papagalului nostru o viata cat mai buna.

Papagalii pot suferi de multe boli unele specii fiind mai rezistente, altele mai sensibile, insa, orice fel de papagal detineti este foarte important sa intelegeti ca, datorita dimensiunilor foarte mici, orice problema de sanatate se poate rapid transforma intr-una de viata si de moarte. Mai mult decat atat, instinctele de supravietuire determina papagalul sa ascunda foarte bine orice manifestare de boala, ceea ce face ca atunci cand observam in sfarsit ceva in neregula cu pasarea, ea sa fie deja foarte bolnava. In aceste cazuri este necesar sa actionati imediat, orice moment este pretios. In cele ce urmeaza vom incerca sa va ajutam sa supravegheati papagalul dumneavoastra pentru a putea decide corect momentul in care este nevoie de interventia veterinarului.

Cunoaste-ti papagalul!
Este foarte important sa va cunoasteti papagalul. Observati-l indeaproape si retineti modul lui normal de viata. In acest fel veti putea sesiza imediat aparitia vreunei schimbari in comportamentul si conditia fizica a pasarii. Iata ce trebuie sa urmariti:

Publicat la: 25-11-2007
Distribuie: Tweet