Cum sa introducem in siguranta un al doilea papagal in aceeasi colivie - pagina 3 | 4animale.ro

Cum sa introducem in siguranta un al doilea papagal in aceeasi colivie

Ingrijire Papagali

Pereche de papagali

5. Dupa cateva zile petrecute in colivii separate, dar in aceeasi camera, puteti incerca sa eliberati ambii papagali in acelasi spatiu. Puteti incerca sa introduceti papagalii si intr-o colivie noua, neutra, care sa nu fie cunoscuta de nici unul dintre ei (eventual o noua colivie mare, destinata amandurora). Nu parasiti camera si observati cu atentie comportamentul pasarilor! La cel mai mic semn de agresiune separati papagalii si reintroduceti-i in coliviile lor. Incercati din nou sa le faceti cunostinta, cu rabdare si calm. Unele pasari se vor intelege foarte bine de la inceput, altele vor avea nevoie de timp pentru a deveni prietene. Unele zburatoare ar putea sa ajunga sa se tolereze, dar altele s-ar putea sa nu se inteleaga niciodata. Retineti ca fiecare pasare este o individualitate si are o personalitate proprie si distincta de a altor pasari, deci reactiile ei nu pot fi anticipate cu acuratete. Papagalul initial s-ar putea sa-si accepte noul partener cu bucurie sau s-ar putea sa fie gelos si sa nu accepte sa imparta atentia dumneavoastra cu inca cineva.

6. Dupa ce va asigurati in mai multe ocazii la rand ca papagalii nu se vor certa sau bate, ii puteti gazdui in aceeasi colivie. Continuati totusi sa-i observati cu atentie, gata sa interveniti daca este cazul. Aveti grija sa puneti cate doua boluri de mancare si doua adapatori in colivie, pentru a limita eventualele conflicte aparute din cauza hranei. Oferiti-le jucarii suficiente pentru doi si, in egala masura, atentia dumneavoastra. Tratati primul papagalul la fel cum il tratati inainte, nu acordati mai multa atentie noului venit pentru a nu declansa gelozia primului. Vorbiti-le calm, alintati-i si linistiti-i pe fiecare in parte.

Papagalii nu se vor intelege neaparat doar pentru ca vrem noi sa se imprieteneasca. Ei sunt fiinte care au preferinte proprii si care nu accepta intotdeauna alegerile pe care le facem noi pentru ele. Fiti pregatiti sa le acceptati si respectati dorintele si alegerile! Poate ca procesul de imprietenire va fi unul lung, insa recompensele unei existente comune linistite si echilibrate sunt nepretuite. Aveti rabdare si oferiti-le pasarilor dragostea dumneavoastra!

Publicat la: 09-02-2008
Distribuie: Tweet