Ghid rapid de ingrijire a cainilor - pagina 3 | 4animale.ro

Ghid rapid de ingrijire a cainilor

Ingrijire Caini

Ghid rapid de ingrijire a cainilor

Hrana

Dieta este extrem de importanta pentru mentinerea sanatatii cainelui dumneavoastra. Pe piata exista o mare diversitate de mancaruri special concepute si pentru alegerea cea mai potrivita va puteti sfatui cu un veterinar. Este foarte important sa nu supraalimentati animalul, obezitatea este foarte frecventa si genereaza multe probleme de sanatate. Incercati sa hraniti companionul dumneavoastra la intervale regulate, creati-i un orar de masa relativ fix.

Nu oferiti cainelui dumneavoastra lapte in exces, poate cauza diaree. Resturile de la masa dumneavoastra nu sunt suficiente pentru o dieta echilibrata. Nu hraniti cainele cu carne cruda, oua crude si nici cu oase de mici dimensiuni (se poate ineca). Ciocolata si dulciurile sunt interzise! Ceapa, strugurii, stafidele sunt alimente toxice pentru caini!

Dresajul cainilor

Asa cum copiii sunt invatati de catre parinti bunele maniere si eticheta, la fel si cainii trebuiesc instruiti de catre stapani. Unele rase sunt mai usor de dresat decat altele. Pentru dresaj va puteti adresa unor profesionisti sau puteti incerca sa invatati acasa cainele dumneavoastra sa execute cateva comenzi simple. Va trebui sa aveti rabdare si perseverenta, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Ingrijiri speciale

Un caine trebuie imbaiat atunci cand blana sa se ingrasa sau atunci cand mirosul este prea puternic. Totusi, evitati sa faceti baie cainelui la intervale mai mici de cateva saptamani (exceptie fac baile necesare pentru tratarea anumitor afectiuni). Alegeti sampoane de calitate, special concepute pentru caini, nu folositi produse destinate consumului uman. Clatiti bine blana dupa samponare. Nu turnati apa pe fata cainelui si aveti grija sa nu-i introduceti apa in urechi. Dupa baie, stergeti-i blana cu un prosop. Tineti cainele intr-un loc uscat si ferit de curent pana la uscarea completa a blanii.
Ghearele cainilor trebuiesc taiate din cand in cand pentru ca, crescand, devin incomode. Daca nu va incumetati sa faceti aceasta operatiune acasa, apelati la ajutorul unui veterinar.
Verificati periodic interiorul urechilor cainelui (trebuie sa fie curat si de culoare roz pal) precum si dantura sa. Pentru orice problema apelati imediat la veterinar.

Publicat la: 12-07-2007
Distribuie: Tweet