Cum sa prindem un hamster evadat? | 4animale.ro

Cum sa prindem un hamster evadat?

Ingrijire Hamsteri

Hamster

Aceasta este o intrebare pusa foarte des si, tocmai de aceea, arata cat de priceputi sunt hamsterii in a evada. Este foarte important sa prindeti cat mai repede cu putinta hamsterul evadat, ei sunt foarte stricatori daca sunt lasati liberi intrucat pot roade absolut orice: usi, mobila, draperii si perdele, fire electrice, asta ca sa enumeram doar cateva dintre tintele preferate. Dar foarte important este faptul ca hamsterii se pot rani si chiar muri in timpul acestor expeditii pline de pericole pentru ei.

Daca va pierdeti hamsterul undeva in afara casei, sansele sa-l recuperati sunt minime. Dar, daca evadeaza in interiorul casei, exista o metoda simpla pe care o puteti folosi pentru a-l recupera.

Aveti nevoie de un recipient adanc, ceva asemanator unei galeti, de minim 30 cm adancime, ideal de 45 cm. Adancimea este importanta intrucat hamsterii pot sari destul de sus si pot evada astfel chiar si din galeata. Hamsterii sirieni sunt incredbil de insistenti si pot evada chiar si din recipiente surprinzator de adanci. Hamsterii pitici sar si ei destul de mult, dar avand dimensiuni mai mici nu pot sari la o inaltime foarte mare. Totusi, hamsterii Roborovski, cu labutele lor posterioare lungi, pot sari chiar si 90 cm!

Construiti o “scara” din carti si/sau reviste pana la buza recipientului, dar doar in exteriorul acestuia. Plasati o dâră de mancare pe scara astfel construita, pana sus, pe buza recipientului si plasati si pe fundul acestuia o cantitate suficienta de mancare. Incercati sa folositi mancarea preferata a hamsterului, care sa emane si suficient miros, astfel incat hamsterul sa-l poata capta. De exemplu, puteti folosi: bucati de mar, de brocoli sau de omleta. Plasati “capcana” astfel construita in incaperea in care a evadat hamsteul. Cel mai bine este sa plasati capcana seara, cu lumina stinsa. Cu putin noroc, dimineata veti gasi hamsterul in recipient.

Daca nu stiti sigur in ce camera a ajuns hamsterul, va trebui sa plasati cate o capcana in fiecare camera. Aveti insa grija sa inchideti usile camerelor in timpul zilei, pana seara cand veti plasa capcana.

Dupa ce recuperati hamsterul asigurati-va si ca securizati “domiciliul” lui. Inspectati incinta, gasiti locul pe unde a evadat si remediati eventualele probleme pentru a evita o alta evadare. 

Publicat la: 08-06-2021
Distribuie: Tweet