Poodle (Caniche) - descrierea generala a rasei | 4animale.ro

Poodle (Caniche) - descrierea generala a rasei

Ingrijire Caini

Poodle Standard

Caniche este o rasa asupra careia planeaza multe idei gresite, cea mai intalnita fiind aceea ca pudelii sunt caini cu inteligenta redusa. Nimic mai putin adevarat! Cainii de rasa Caniche sunt extraordinar de inteligenti si au o capacitate uimitoare de invatare. Orice stapan de pudel ramane absolut impresionat de calitatile speciale ale acestui caine minunat, companion de exceptie.
Origine si istoric
Originea rasei Poodle este subiect de disputa si in prezent. Desi FCI recunoaste Franta ca tara de origine, exista inca multe voci care sustin ca Germania este tara mama a rasei. Caniche este o rasa veche, caini cu aspect similar cu cel al pudelilor fiind reprezentati in picturile din mormintele romane si pe monedele grecesti si romane. Pudelul, asa cum este el astazi, este cunoscut si iubit in Europa de cateva sute de ani, prima sa atestare documentara datand din 1642. Toy Poodle a fost multa vreme preferatul caselor regale.
Stramosii acestei rase (Barbet Dog si, probabil, Hungarian Water Hound) erau foarte buni inotatori, iar pudelul a fost folosit cu mult succes la vanatoarea pasarilor acvatice. Inca din vechime pudelii erau tunsi pentru a putea inota mai usor. Unele zone erau insa mentinute acoperite de blana si motivul nu era deloc unul estetic, ci se dorea protejarea organelor vitale si incheieturilor animalului. Acelasi tip de tunsoare se practica si astazi.
De asemenea, pudelii au fost folositi mereu in spectacole datorita abilitatii lor extraordinare de a invata si efectua diferite trucuri.
Rasa a fost recunoscuta oficial de FCI in 1936.
Descriere
Pe langa varietatea originala (Poodle Standard) s-au mai dezvoltat alte doua varietati: Miniature Poodle si Toy Poodle. Toate sunt guvernate insa de acelasi standard, diferentele constand doar in dimensiuni, dupa cum urmeaza:

Distribuie: Tweet