Ne putem tunde cainele singuri? | 4animale.ro

Ne putem tunde cainele singuri?

Ingrijire Caini

Chaitan Legend Chow Starfire

Vizitele la saloanele de infrumusetare canine pot fi destul de scumpe, mai ales daca aveti un caine cu blana lunga, care are nevoie de ingrijire regulata. Astfel, daca animalul va permite si considerati ca puteti face asta, va puteti tunde cainele singur/a, acasa. Totusi, daca aveti un caine pe care il prezentati la expozitii va sfatuim sa apelati la ajutorul unui profesionist, intrucat riscati sa stricati imaginea animalului, ceea ce ii va aduce depunctarea.

Cainii cu blana lunga trebuie sa fie tunsi regulat, nu numai din motive estetice. Parul cainelui se poate incalci foarte usor, chiar pana la punctul in care singura solutie este tunderea completa. Mancarea, mizeria si diferitele resturi si ramasite de pe afara se prind foarte usor in blana incalcita, cauzand probleme de igiena si sanatate. Parul incalcit mentine umezeala si nu permite pielii sa respire, favorizand astfel iritatiile, eczemele, dezvoltarea puricilor si capuselor.

Frecventa sedintelor de tuns depinde de lungimea blanii, de textura sa si de viteza de crestere. Spre exemplu, un Afghan Hound sau un Maltese vor avea nevoie sa fie tunsi lunar, alte rase vor putea sa-si mentina o tunsoare pentru un sezon intreg.

Instrumente necesare

Inainte de a incepe procedura de tuns, asigurati-va ca aveti la indemana urmatoarele:

- masina de tuns (curata si bine unsa);

Publicat la: 04-09-2007
Distribuie: Tweet