Dogo Argentino - descrierea generala a rasei - pagina 2 | 4animale.ro

Dogo Argentino - descrierea generala a rasei

Ingrijire Caini

Dogo Argentino

Capul sau este masiv, convex in partea din fata, cu falci puternice si bine definite. Urechile late sunt asezate sus si distanta dintre ele este mare. Ochii sunt inchisi la culoare si migdalati, departati unul de altul. Nasul este negru si cu narile ample.

Gatul are o lungime medie, este puternic si usor arcuit, iar umerii sunt musculosi, largi si puternici.

Spatele este relativ scurt, iar pieptul este adanc si larg.

Labele din fata sunt drepte, iar cele din spate foarte musculoase.

Blana este scurta (1,5-2cm), dreapta, omogena si placuta la atingere. Singura culoare acceptata este albul pur.

Coada este lunga si groasa.

Temperament

Dogo Argentino este un caine deosebit de inteligent, cu un caracter puternic, foarte curajos, extrem de loial si protector. Dogul Argentinian este afectuos, isi iubeste foarte mult stapanul si tanjeste dupa grija si atentia lui, fiind dispus sa faca multe pentru a-l multumi. El poate fi un companion minunat chiar si pentru familiile cu copii, jucandu-se cu acestia, iubindu-i si protejandu-i. Desi niciodata in istoria sa Dogului Argentinian nu i-a fost imprimata agresivitatea fata de om, totusi el este un caine descendent al raselor de vanatoare si lupta, iar agresivitatea sa fata de alti caini si alte animale inregistreaza niveluri destul de ridicate. Dogul Argentinian va trebui sa fie supravegheat cu atentie in preajma cainilor si a altor animale domestice, intrucat instinctul sau de prindere a prazii este foarte dezvoltat. Atentie! Dogul Argentinian este un luptator nativ extrem de puternic si poate produce rani serioase sau chiar omori alte animale!

Dogo Argentino nu este totusi un caine potrivit pentru oricine. Incepatorii, batranii si copiii ar trebui sa evite achizitionarea acestei rase deosebit de mari si puternice, care are nevoie de dominare din partea unei maini ferme. Dogo Argentino este un caine care se maturizeaza greu, adevaratul sau temperament dezvaluindu-se abia dupa implinirea varstei de 2-3 ani. Dresarea motivationala si socializarea acestei rase de la varste cat mai fragede sunt obligatorii!

Publicat la: 13-03-2008
Distribuie: Tweet