Cum sa facem baie cainelui - pagina 3 | 4animale.ro

Cum sa facem baie cainelui

Ingrijire Caini

Cada speciala pentru caini

Aveti rabdare si fiti bland! Incercati sa transformati baia intr-un moment placut sau macar usor tolerabil.

5. Materiale si ustensile necesare

Sampon

Prosoape

Covoras de cauciuc antiderapant (foarte util atunci cand imbaiati cainele in cada). Daca nu dispuneti de un astfel de covoras puteti intinde chiar si un prosop mare pe fundul cazii. Cainele care aluneca nu se simte in siguranta si va fi foarte stresat, putandu-se chiar rani.

Ulcior sau cana mare de plastic (de ajutor la umezirea si clatirea blanii)

Zgarda de plastic (de ajutor in cazul in care cainele opune rezistenta si este nevoie sa-l tineti). Nu folositi zgarzi de piele intrucat sub actiunea apei acestea se contracta si pot elimina vopsea in blana cainelui.

Tampoane de vata (pentru eliminarea apei din urechi)

Perie de cauciuc (poate fi folosita pentru usurarea samponarii)

6. Etapele imbaierii

Daca imbaiati cainele in cada umpleti intai cada cu apa calda de cativa centimetri (pana la genunchii cainelui) si abia apoi introduceti cainele inauntru. Atentie! Apa folosita trebuie sa fie calda, nici fierbinte, nici rece. Puteti lasa cainele cateva momente sa se obisnuiasca treptat cu sunetul apei curgand. Inchideti usa toaletei sau a camerei unde imbaiati cainele pentru a preveni “evadarea” acestuia.

Cu ajutorul ulciorului udati bine blana cainelui. Daca folositi dusul reglati-l la un debit fin, in asa fel incat sa nu raniti pielea animalului. Incepeti intotdeauna cu capul cainelui. Avansati pe gat si spate catre coada. Nu stropiti cu apa in mod direct fata cainelui sau organele sale genitale. Nu introduceti apa in urechile sau nasul cainelui. Cel mai bine este sa folositi o carpa pentru a uda capul animalului.

Publicat la: 06-05-2008
Distribuie: Tweet