Seminte germinate pentru pasari. Cum sa le preparam si cand sa le recoltam. | 4animale.ro

Seminte germinate pentru pasari. Cum sa le preparam si cand sa le recoltam.

Hrana Papagali

Seminte germinate

Semintele germinate, “mancarea vie”, sunt deosebit de sanatoase pentru pasarile noastre de companie. Ele contin enzime vii care imbunatatesc digestia si functiile organismului. Semintele germinate sunt si o adevarata comoara de vitamine si oligoelemente. Ele contin numeroase minerale in forma chelatata (ceea ce permite asimilarea usoara), precum si cantitati importante din vitaminele A, C, E, B etc.
Marea majoritate a pasarilor accepta cu usurinta acest tip de mancare si sanatatea lor se imbunatateste ca urmare a consumului. De asemenea, semintele germinate sunt un adjuvant pretios al sezonului de imperechere, atat datorita faptului ca stimuleaza pasarile in activitatea reproducatoare, cat si datorita faptului ca parintii pot astfel oferi puilor o mancare mult mai calitativa.
Semintele germinate sunt mult mai usor de digerat si nutrientii din ele mai usor de asimilat, astfel incat ele se dovedesc foarte utile pasarilor bolnave, celor in convalescenta sau celor care au probleme digestive.
Exista mai multe modalitati de pregatire a semintelor germinate, noi aici va vom prezenta cea mai simpla metoda, insa odata ce capatati experienta, va puteti gasi singuri cea mai potrivita “tehnologie”. Pregatirea semintelor germinate nu este complicata si nici nu solicita prea mult timp, este important insa sa respectati anumite reguli pentru a fi siguri ca operatiunea reuseste.
1. Tipuri de seminte care pot fi puse la germinat
Este foarte important sa achizitionati seminte de calitate, proaspete si care nu au fost tratate cu substante chimice de niciun fel. Cel mai bine ar fi sa cumparati semintele din magazinele care comercializeaza mancare organica (ex: Plafar). NU puneti la germinat niciodata semintele din mixurile de seminte pe care le cumparati de la pet-shop ca hrana obisnuita pentru pasarea dumneavoastra! Aceste seminte sunt de multe ori vechi si nu vor germina si, in plus, calitatea lor este de multe ori indoielnica.
Pentru germinat puteti alege diverse tipuri de seminte, dintre care enumeram:

 

Publicat la: 26-11-2009
Distribuie: Tweet