Plecam in calatorie. Luam si papagalul? | 4animale.ro

Plecam in calatorie. Luam si papagalul?

Ingrijire Papagali

Jako in vacanta

De multe ori stapanii de papagali sunt pusi in dificultate atunci cand trebuie sa calatoreasca. Ei sunt ingrijorati de soarta papagalilor lor pe care ii lasa acasa cu persoane care nu sunt obisnuite sa ii ingrijeasca sau chiar cu persoane straine. Desi pare complicat si nesigur, este posibil totusi sa plecati in calatorie impreuna cu papagalul, daca sunteti dispus sa faceti cum trebuie toate pregatirile si sa planuiti totul in detaliu. Mai mult decat atat, daca toate conditiile sunt indeplinite, papagalul dumneavoastra s-ar putea chiar sa se bucure de calatorie. Acest articol se adreseaza si celor care sunt nevoiti sa se mute cu locuinta la distanta mare si doresc sa-si ia companionul cu ei.

Pentru inceput haideti sa trecem in revista toate lucrurile de care trebuie sa tineti seama inainte de a va decide daca va luati papagalul in calatorie.

- daca la destinatie nu veti avea timp sa va ocupati de pasare cel putin la fel de mult cum o faceti acasa, NU luati papagalul in calatorie! Decat sa-l chinuiti, sa-i accentuati stresul si sa ii reduceti confortul cu care este obisnuit este mult mai indicat sa-l lasati acasa.

- verificati sanatatea papagalului inainte de a pleca. Orice calatorie reprezinta o perioada de stres pentru pasare si aceasta se poate imbolnavi. NU plecati in calatorie cu un papagal bolnav, cu unul care este in convalescenta sau care se afla in perioada de naparlire. Asigurati-va ca papagalul dumneavoastra este perfect sanatos.

- NU plecati in calatorie cu un papagal care are probleme comportamentale sau care nu este imblanzit si dresat. Luati-va companionul cu dumneavoastra numai daca acesta este obisnuit sa accepte usor lucruri, situatii si oameni noi.

- ganditi-va la conditiile de climat si altitudine ale locului de destinatie si evaluati masura in care papagalul dumneavoastra este afectat de ele si le poate tolera.

- verificati daca la locul de destinatie vi se permite gazduirea impreuna cu un papagal si daca pe drum aveti nevoie de actele de provenienta si identitate ale pasarii sau de permise speciale (necesare daca parasiti tara).

Publicat la: 21-07-2008
Distribuie: Tweet