Hranirea gerbililor | 4animale.ro

Hranirea gerbililor

Hrana Gerbili

Gerbili

Gerbilii sunt animale adaptate conditiilor precare din desert, ceea ce inseamna ca sistemul lor digestiv este construit in asa fel incat sa digere cantitati mici de mancare, circa 10-15g pe zi. In natura, hrana gerbililor este alcatuita din graunte, seminte, vegetale si mici nevertebrate.

O dieta corecta este extrem de importanta in mentinerea sanatatii, mult mai importanta decat ne vine sa credem. Pentru hranirea gerbililor puteti folosi mixurile de seminte (uneori amestecate cu legume uscate) care se pot gasi in magazinele de specialitate. Totusi, dieta unui gerbil nu trebuie sa fie alcatuita in exclusivitate din asa ceva. E posibil ca gerbilii sa-si aleaga numai ceea ce le place din amestecurile respective si sa evite restul. Le plac in special semintele de floarea soarelui, dar acestea nu trebuiesc mancate in exces intrucat duc la ingrasare. Peletele gasite in pet-shopuri pot fi de asemenea folosite, acestea constituie o nutritie echilibrata, insa nu sunt suficiente.

Gerbilul dumneavoastra trebuie sa beneficieze de o hrana variata, atat pentru a putea beneficia de toti nutrientii necesari, cat si pentru a evita monotonia. In acest sens le mai puteti oferi fructe si legume: broccoli, cartof fiert, morcov, conopida, laptuca, mar, para, struguri. Evitati mazarea cruda, cartoful crud, frunzele de cartof sau rubarba si ceapa. Vegetalele trebuiesc introduse treptat, una cate una, in cantitati mici, pentru a evita eventualele probleme digestive. Va trebui sa aveti intotdeauna grija sa le oferiti legume si fructe care nu au fost tratate cu insecticide/pesticide. Spalati-le bine inainte sa le oferiti si taiati-le in bucatele mici. Le mai puteti oferi din cand in cand si bucatele mici de branza, cereale neindulcite, bucatele de ou fiert, bucatele de paine integrala, stafide, alune si seminte de dovleac (doar in cantitati foarte mici). Daca aveti posibilitatea sa procurati viermi de faina, ii vor aprecia. Oferiti gerbilului dumneavoastra iarba sau fan, acestea sunt chiar benefice intrucat ii ajuta atat la digestie cat si sa-si toceasca dintii corespunzator.

Publicat la: 27-09-2007
Distribuie: Tweet