Imperecherea gerbililor - introducere in subiectul reproducerii | 4animale.ro

Imperecherea gerbililor - introducere in subiectul reproducerii

Reproducere Gerbili

Gerbili

Orice detinator al unui gerbil se gandeste la un moment dat sa-si imperecheze companionul. Aceasta decizie trebuie luata cu responsabilitate si cu grija fata de animal. Gerbilii se reproduc usor si oricine poate avea o pereche pe care sa o lase sa se imprecheze in voia naturii, insa reproducerea responsabila necesita eforturi, timp, rabdare si dedicatie. Documentati-va cat mai mult si incercati sa obtineti raspunsuri la cat mai multe intrebari inainte de a va lansa in operatiunea de reproducere propriu-zisa. Astfel veti putea evita multe dintre eventualele probleme care pot aparea. Subiectul reproducerii este foarte vast si nu poate fi acoperit intr-un articol, de aceea ne propunem sa va prezentam pe scurt cateva repere care sa va ajute in luarea deciziei.

Inainte de toate, ganditi pe termen lung si analizati daca veti avea ce face cu puii nou nascuti, daca le veti putea oferi conditii bune de viata sau daca veti avea cui sa-i dati pentru crestere. Nu are sens sa chinuiti animalele doar pentru a va satisface curiozitatile sau placerile. Nu va imaginati ca veti face bani din reproducerea gerbililor, lasati acest lucru pe seama crescatorilor profesionisti. Ganditi-va daca veti avea suficient timp pe care sa-l dedicati parintilor si puilor. Analizati daca aveti spatiu suficient in cusca pentru parinti si pui (femela poate naste chiar si 8 pui!). De asemenea, dupa ce puii vor fi intarcati va trebui sa separati femelele de masculi si sa-i gazduiti in incinte separate. Astfel, aveti nevoie de 3 custi!

Decideti daca sunteti pregatiti sa faceti fata eventualelor probleme care ar putea aparea: de insucces al reproducerii, de sanatate a parintilor sau puilor (care pot atrage dupa ele si costuri financiare) sau chiar de moarte a animalelor. De asemenea, ganditi-va daca nu va va fi prea greu din punct de vedere emotional sa va despartiti de puii crescuti de dumneavoastra atunci cand va veni momentul sa le gasiti alti stapani. Incercati sa dobanditi cateva cunostinte de genetica, in acest fel va va fi mult mai usor sa intelegeti reproducerea ca proces.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti atunci cand ati luat decizia de reproducere este sa va asigurati ca aveti o pereche de gerbili viabila, sanatoasa, care a fost hranita corespunzator si care a beneficiat de exercitii fizice (esentiale pentru sanatatea reproducerii).

Publicat la: 28-01-2008
Distribuie: Tweet