Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un gerbil | 4animale.ro

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un gerbil

Ingrijire Gerbili

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un gerbil

Gerbilii sunt rozatoare mici, asemanatoare cu hamsterii. Specia care este intalnita ca animal de companie este gerbilul mongol - Meriones unguiculatus. Acesta atinge 10cm lungime si are o coada lunga (10cm) si acoperita de blana, cu un smoc la capat. Durata medie de viata este de 2-3 ani, desi au fost raportate si cazuri in care gerbilii au inregistrat varste de 5 ani. Sunt animale foarte sociabile si este recomandat sa fie tinuti in perechi de acelasi sex (ideal doi masculi sau doua femele) sau in grupuri mai mari. Femelele si masculii nu trebuie tinuti impreuna in aceeasi incinta pentru a putea evita gestatiile repetate.

Angajamentul de crestere al unuia sau mai multor gerbili nu trebuie luat cu usuratate, odata achizitionat, animalul va trebui ingrijit cu responsabilitate. Copiii vor trebui instruiti de catre adulti in ceea ce priveste manipularea si regulile de ingrijire ale gerbililor. Gerbilii nu sunt animale nocturne, ei traverseaza cateva cicluri de somn/trezie pe parcursul a 24 de ore, deci pot fi activi atat in timpul zilei cat si in timpul noptii.

Sunt animale curioase si jucause, au in general un temperament agreabil si pot fi usor imblanziti insa au tendinta sa muste atunci cand se simt amenintati. Ca pui, gerbilii pot scoate sunete ascutite. Adultii vocalizeaza mai rar, de obicei atunci cand sunt stresati, excitati sau cand se joaca. Este bine sa tineti gerbilii in acvarii si nu in custile specifice hamsterilor. Important! Nu ridicati niciodata un gerbil in aer tinand-ul de coada!

Publicat la: 11-07-2007
Distribuie: Tweet